Csilla Kato, director de programe al Festivalului International de Documentar si Antropologie Vizuala Astra Film Fest, face parte din juriul international care va stabili cistigatorii celui mai important festival de film documentar spaniol - Documenta Madrid.

Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa", inaccesibil publicului datorita lucrarilor de reorganizare si modernizare a expunerii permanente incepute in data de 5 ianuarie 2009, poate fi vizitat virtual.

Din dorinta de a continua promovarea valorosului patrimoniu stiintific si cultural detinut, Muzeul National de […]

Debutul in lungmetraj al regizorului Radu Jude, "Cea mai fericita fata din lume", va fi prezentat la Festivalul de la Cannes in cadrul ACID Programme.

In cadrul Festivalului de la Cannes, programul ACID (initiat in anul 1994) va prezenta o selectie de noua filme de lungmetraj, printre care se afla si filmul lui Radu Jude.  […]

O noua traducere in premiera din opera lui Vladimir Nabokov se alatura, din aceasta saptamina, celor cinci volume aparute pina acum in seria de autor dedicata scriitorului in cadrul colectiei "Biblioteca Polirom": Disperare (traducere si note de Veronica Niculescu).

Romanul a fost scris in limba rusa, in 1932, la […]

Destruction, una dintre cele mai bune trupe de thrash metal din lume, concerteaza pe 30 aprilie in clubul The Silver Church din Bucuresti.

Formata in Germania, in 1982, initial sub numele de Knight of Demon, trupa este considerata printre cele mai bune din lume, alaturi de Kreator si Sodom. In prezent, ii are in componenta […]

Pe cei care aleg sa-si petreaca sfirsitul de saptamina la mare, in Vama Veche ii asteapta trei seri de concerte speciale in Papa la Soni.

Petrecerea incepe de joi, 30 aprilie, cind in celebrul club vor concerta cei de la Silent Strike. Pe 1 mai Luna Amara isi lanseaza cel mai recent album, iar pe 2 aprilie pe scena vor urca […]

Dan Pita este unul dintre cei trei regizori care vor fi omagiati anul acesta la Festivalul International de Film Transilvania (TIFF), in cadrul sectiunii "3x3". Deja traditionala, sectiunea isi propune sa prezinte publicului, in fiecare an, trei regizori de valoare din cinematografia autohtona si internationala.

Daca in 2008 […]