Editura Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi isi invita cititorii luni, 6 aprilie, de la ora 16.00, la inaugurarea noii locatii a librariei editurii din Str. Lapusneanu nr. 14 (in interiorul fostului sediu Romtelecom din Fundatie).

Festivitatea de deschidere va avea loc in foaierul cladirii, ocazie cu care va fi lansat […]

• Primele doua titluri – semnate de doi dintre cei mai apreciati critici de film ai momentului – sint 4 decenii, 3 ani si 2 luni cu filmul romanesc de Alex. Leo Serban si Bunul, raul si uritul in cinema de Andrei Gorzo • In pregatire: Tudor Caranfil, Istoria cinematografiei in capodopere. Virstele peliculei. […]
Simbata, 4 aprilie, de la ora 18.00, la UNAgaleria din Bucuresti va avea loc vernisajul expozitiei de O ZI dedicate artistului Ioan Dreptu, trecut in nefiinta in urma cu un an.

Expozitia personala (prima din Romania) poate fi vizitata doar duminica, 5 aprilie, si contine o selectie a celor mai semnificative lucrari, in mare […]

Augustin Buzura si Daniel Cristea-Enache se numara printre cistigatorii Premiilor Festivalului International de Poezie "Nichita Stanescu", editia XXI, acordate de Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National.

Scriitorului Augustin Buzura i s-a decernat Premiul Opera Omnia, iar criticului literar Daniel […]

Sibiul este primul oras in care pot admirate gravurile lui Otto Dix, dintr-o serie de patru orase din Romania. De pe 3 pina pe 26 aprilie, Centrul Cultural German prezinta, la Galeria de Arta Contemporana a Muzeului Brukenthal, expozitia "Grafica critica 1920-1924", seria de gravuri "Razboiul" si grafica anilor '20.

Expozitia […]

Festivalul "Parisul cinematografiei romanesti" va avea loc intre 7 si 14 aprilie la cinematograful Le Nouveau Latina din capitala Frantei, condus de Silvia Balea. Ajunsa la a treia editie, manifestarea organizata de asociatia Art Roumain, Le Nouveau Latina, si Centrul National al Cinematografiei cu sprijinul Institutului Cultural […]
Incepind de dupa-amiaza, pe 2 aprilie, la Muzeul Taranului Roman din Bucuresti vor avea loc o dezbatere, un atelier, o intilnire cu regizorul Alexandru Solomon, proiectia unui film documentar si o discutie despre documentarele "post comuniste". Aveti de unde alege!

Minciuni "literare"

Cel dintii […]

Joi, 2 aprilie 2009, incepind cu ora 18.00, Luna va deveni din nou Patrata, fenomen care va putea fi observat numai din libraria Carturesti de la Muzeul Taranului Roman, unde va avea loc lansarea celui mai recent album al folkistei Alina Manole.

Muzeul "ASTRA" organizeaza joi, 2 aprilie 2009, la Casa Artelor din Sibiu, incepind cu ora 13.00, un eveniment special cu ocazia Zilei Internationale a Cartii pentru Copii.

"Evenimentul  se va desfasura intr-un cadru special amenajat […]

La Ateneul Roman continua saptamina aceasta ciclul "Mari solisti" cu recitalul pianistei Anne Queffélec, care va avea loc pe 2 aprilie, la ora 19.00. Evenimentul este organizat de Institutul Francez din Bucuresti cu sprijinul Filarmonicii "George Enescu".

Initiat in 2008 de Institutul Francez, ciclul "Mari solisti" urmareste […]