Festivalul de film documentar "One World Romania" se va desfasura la Bucuresti, intre 18 si 23 martie.

Organizat in Romania din 2008 de Centrul Ceh, "One World" este un festival de film documentar dedicat drepturilor omului initiat de Vaclav Havel in 1999. In ultimii 10 ani, a devenit cel mai mare festival de acest fel din […]

In perioada 15 mai 2009-15 mai 2010, scriitoarea Nora Iuga va beneficia de cea mai importanta bursa oferita de statul german unui scriitor strain: Deutscher Akademischer Austausch Dienst (DAAD).

Au mai obtinut aceasta bursa, de-a lungul timpului, scriitori precum Mircea Cartarescu, Mircea Dinescu, Gellu Naum, Ana Blandiana […]

Cintareata de jazz Anca Parghel a fost desemnata, post-mortem, Artistul anului 2008 la gala premiilor Radio Romania Actualitati (RRA), desfasurata duminica seara, la Sala Radio din Capitala. La aceeasi categorie au fost nominalizati Mircea Baniciu si Smiley.

Distinctia le-a fost inminata celor doi copii ai artistei, Ciprian […]

Regizorul Cristian Mungiu apreciaza, intr-o scrisoare deschisa adresata ministrului Culturii, Theodor Paleologu, ca organizatorul selectiei proiectelor de film, Centrul National al Cinematografiei (CNC), ar trebui sa fie degrevat de aceasta sarcina.

Potrivit lui Mungiu, selectia ar trebui facuta de un organism independent, […]

Formatia germana Kraftwerk, una dintre legendele muzicii electronice, va sustine, in premiera, un concert in Romania, pe 12 iunie, la Sala Palatului din Capitala, au anuntat organizatorii evenimentului, Emag!c.

Infiintata in 1970 de Florian Schneider si Ralf Hutter, formatia a lansat, de-a lungul timpului, 12 albume de studio […]

Pina pe 3 aprilie, la Muzeul Taranului Roman (MTR) din Bucuresti puteti vizita expozitia de fotografii "Shukar", realizata de Marina Obradovici.

Inspirata de viata rromilor din Ungaria, Slovenia, Romania, Polonia si Ucraina, expozitia se […]

Scriitorul Jorge Volpi, exponent al tinerei generatii de autori mexicani, marturiseste, intr-un interviu acordat Le Figaro, ca se gindeste din nou la exil, dupa 10 ani de diplomatie, dezamagit de realitatile din tara si, implicit, de prejudiciile aduse lumii literare.

Filmul "Slumdog Millionaire" si romanul care l-a inspirat, ambele cu numeroase premii in palmares, vor fi lansate in Romania pe 13 martie, la ora 20.00, la Cinema Studio din Bucuresti.

Marele cistigator la galele Oscar si Globul de Aur de anul acesta va putea fi vazut, tot de vineri, si in cinematografele Hollywood Multiplex, […]

Unul dintre cele mai importante evenimente de recunoastere a valorilor culturii romaneasti, Gala Premiilor Radio Romania Cultural va avea loc pe 23 martie la Teatrul Odeon. Se vor acorda distinctii pentru zece sectiuni, precum si trei premii speciale. Iata lista completa a nominalizarilor:

Poezie