Uniunea Criticilor din Norvegia l-a premiat joi pe Steinar Lone pentru traducerea romanului "Orbitor" al lui Mircea Cartarescu, anunta ambasada Romaniei la Oslo.

Ceremonia de decernare a Premiului Uniunii Criticilor din Norvegia a avut loc la […]

Premierul Emil Boc l-a promovat temporar pe Mircea Staicu in functia de secretar general al Ministerului Culturii, la propunerea ministerului, potrivit deciziei publicate pe 5 martie in Monitorul Oficial.

Fostul secretar general al Ministerului Culturii, Virgil Stefan Nitulescu, a fost trecut in functia de inspector guvernamental […]

Regizorul Radu Muntean a obtinut cea mai mare finantare, de 1.366.300 lei, la sesiunea din toamna anului 2008 a concursului de proiecte cinematografice organizat de Centrului National al Cinematografiei (CNC), pentru filmul "Marti dupa Craciun" .

Filmul lui Radu Muntean, care a obtinut punctaj maxim la categoria de fictiune […]

Violonista Clara Cernat si pianistul Thierry Huillet vor sustine un concert la Paris, pe 10 martie, in avanpremiera celei de-a 19-a editii a Festivalului International George Enescu, informeaza Institutul Cultural Roman (ICR) Paris.

Concertul, programat la palatul Behague, va include lucrari de Enescu, Franz Liszt, Saint-Saens […]

Galeria apARTE a Facultatii de Arte Plastice, Decorative si Design din Iasi anunta pentru 5 martie vernisajul expozitiei video "Give me beauty, give me death" de Andrea Hajtajer.

Evenimentul are loc in cadrul programului "Carte blanche aux jeunes createurs",  sustinut de Centrul Cultural Francez in parteneriat cu Studioul […]

Trupa britanica Anathema va concerta in formula completa in Romania, pe 29 aprilie, de la ora 20.00, la Sala Palatului din Bucuresti, informeaza organizatorii evenimentului.
Biletele, la preturi de 60, 80, 100 si 120 de lei, pot fi achizitionate din reteaua magazinelor Diverta si online, pe www.ticketpoint.ro […]
Sindicalistii din cultura vor relua, din 10 martie, actiunile de protest deoarece sint dezamagiti de atitudinea Ministerului Culturii cu privire la hotarirea de guvern privind evaluarea si remunerarea personalului din institutiile de spectacole, anunta NewsIn.

Sindicalistii solicita suspendarea in regim de urgenta a acestui […]

Centrul de Introspectie Vizuala gazduieste incepind cu 5 martie expozitia "Today in history" / "Aceasta zi in istorie" a artistilor Ahmet Ögüt si Jakup Ferri. Vernisajul va avea loc joi, la ora 19.00.

"Aceasta zi in istorie" reprezinta […]

La putin timp dupa incheierea turneului "Taina cuvintelor", maestrul Tudor Gheorghe pregateste un spectacol inedit, cu care va colinda iarasi Romania. Concertul "Mahalaua Mon Amour" va avea loc pe 8 aprilie, la Sala Palatului din Bucuresti.

Spectacolul […]

Spectacolele "Spovedanie la Tanacu", de Andrei Serban, si "Plastilina", in regia lui Radu Afrim, figureaza, in martie, in programul unor festivaluri de teatru din Polonia. De asemenea, tot in martie, patru filme romanesti vor rula in cinematografele poloneze.

"Spovedanie la Tanacu", de Andrei Serban, va fi prezentat pe 17 […]