Filmul "Restul e tacere", regizat de Nae Caranfil, care a obtinut noua premii din 14 nominalizari, este marele câstigator de la gala premiilor Gopo 2009, desfasurata luni seara.

Productia a fost desemnata cel mai bun film de lung metraj si a castigat si la categoriile Cel mai bun scenariu (semnat tot de Caranfil), Cea mai […]

Editia din 2009 a din Festivalului International al Artei Papusaresti de la Praga este o editie-maraton, programata intre 17 si 31 mai, in mai multe locatii din capitala Cehiei. Organizatorii au selectat Teatrul "Luceafarul" Iasi, care s-a inscris in preselectie cu "Furtuna" dupa William Shakespeare, sa reprezinte Romania in competitie. […]
"Kinematographie heute: Rumänien", cea mai ampla manifestare consacrata exclusiv cinematografiei actuale romanesti, incepe in 3 martie la Berlin. Manifestarea este organizata de Zeughaus Kino in parteneriat cu Institutul Cultural Roman "Titu Maiorescu" Berlin si cu sprijinul CNC.

Intre 5 si 7 martie, Centrul Cultural Francez din Iasi, impreuna cu Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" si Libraria "Avant-Garde", organizeaza "Primavara poetilor". Editia de anul acesta are ca tema prezenta umorului in poezia actuala.

Eveniment organizat in toate tarile francofone din lume, "Printemps des poetes" doreste […]

Incepind cu 3 martie, Clubul Taranului va gazdui expozitia colectiva de fotografii "Trage Bucurestiul in poze", organizata de metropotam.ro.

Fotografiile incluse in expozitie, peste 40 la numar, sint cele desemnate cistigatoare in […]

Teatrul National Timisoara si regizorul Radu Afrim vor primi Premiul Cultural Europa 2009 din partea KulturForum Europa, pe 2 mai, la Timisoara, in cadrul unei ceremonii care va avea loc in aceeasi zi cu premiera unui nou spectacol de Afrim, "Piata Roosevelt", dupa un text de Dea Loher.

KulturForum Europa a motivat atribuirea […]

Costul interventiei chirurgicale pe care solistul trupei Iris, Cristi Minculescu, o va efectua in Germania se ridica la 47.000 de euro, suma ce va fi acoperita din Fondul National de Asigurari de Sanatate, a declarat, duminica, ministrului Sanatatii, Ion Bazac.

Potrivit lui Bazac, suma este comparabila cu cit ar fi costat […]

Marti, 3 martie, la ora 18.00, la Institutul Cultural Roman va avea loc dezbaterea "NU ne vindem tara, doar literatura. Traducerea si publicarea scriitorilor romani canonici in strainatate".

Vor lua cuvintul Nicolae […]

Matei Bejenaru revine pe scena pragheza, in calitate de curator, cu un nou produs expozitional: "Bad Times. Good Times", la Galeria de Arta Contemporana Futura. Vernisajul va avea loc la Galeria Futura, pe 3 martie, iar expozitia va ramine deschisa spre vizitare pina pe 3 aprilie.

Expozitia de proiectii si instalatii video […]