Seria "Noptilor cu luna noua" incepe la Centrul Cultural Francez din Iasi miercuri, 25 februarie, de la ora 20.00 in Sala B. Fondane cu piesa de teatru "Spectacol imaginar".

Les nuits de la nouvelle lune se inspira, pentru cei obisnuiti […]

Miercuri, 25 februarie, la ora 18.00, la sala mica a Teatrului "Luceafarul" din Iasi va avea loc un nou spectacol-lectura din cadrul proiectului "dramatIS", cu textul "Cum spui tu, Johnny!" de Valentin Lazar, student la Litere si participant la trainingurile de dramaturgie din cadrul dramatIS.

Pelicula "Slumdog Millionaire" a cistigat Oscarul 2009 pentru cel mai bun film al anului si a fost, cu opt premii ale Academiei Americane de Film in palmares, marele cistigator al galei desfasurate duminica noaptea, la Los Angeles.

Acelasi film […]

Lista completa a câstigatorilor de la gala Oscar 2009, desfasurata duminica noaptea, la Teatrul Kodak din Los Angeles, este urmatoarea:

1. CEL MAI BUN ACTOR IN ROL PRINCIPAL: Sean Penn ("Milk")

2. CEL MAI BUN ACTOR IN ROL SECUNDAR: Heath Ledger ("The Dark Knight")

3. CEA MAI BUNA ACTRITA IN ROL PRINCIPAL: […]

"The Wrestler", film in regia lui Darren Aronofsky, a fost premiat cu trei trofee, printre care si premiul pentru cel mai bun film al anului, la ceremonia de decernare a premiilor Spirit, echivalentul Oscarurilor pentru filmele independente, desfasurata simbata la Los Angeles, anunta Reuters.

Vineri, 27 februarie, in Bucuresti incepe Festivalul filmului belgian francofon, care va dura pina pe 5 martie la Sala Elvira Popescu a Institutului Francez.

Festivalul filmului belgian francofon propune cinefililor o intilnire de […]

De la sfirsitul acestei saptamini, fanii celebrului saxofonist Kenny G isi pot cumpara biletele pentru concertul din 30 aprilie ce va avea loc la Sala Palatului din capitala.

Biletele au preturi cuprinse intre 80 si 180 de lei, variind in functie […]

Cluj-Napoca, Constanta si Timisoara se numara printre cele mai active orase din Romania, sub aspect cultural, potrivit unui studiu realizat de Centrul de Studii si Cercetari in Domeniul Culturii.

Aceasta clasificare a celor mai active orase, sub aspect cultural, a pornit de la date din infrastructura sectorului cultural, […]

Regizorul sibian Radu Alexandru Nica monteaza spectacolul "Caii la fereastra" ("Horses at the Window"), de Matei Visniec, la Trap Door Theatre din Chicago, Statele Unite ale Americii. Realizat la teatrul american in colaborare cu Institutul Cultural Roman din New York si Serviciul Cultural Francez din Chicago, spectacolul va avea […]
Filmul "U2 3D", prima productie tridimensionala din lume care prezinta un eveniment live, respectiv turneul "Vertigo" al celebrei trupe irlandeze U2, va avea premiera in Romania, la The Light Cinema din Bucuresti, pe 27 februarie.

"U2 […]