Documentarul "Ioane, cum e la constructii?" (1983), de Sabina Pop, va fi proiectat in cadrul Festivalului International de Film de la Berlin, intr-o sectiune speciala.

Documentarul Sabinei Pop se alatura productiilor romanesti care vor participa anul acesta la diferite sectiuni ale Berlinalei (5-15 februarie).

Sectiunea […]

Constantin Ciopraga a fost gasit fara viata la birou luni dupa-amiaza, în camera sa de lucru de acasa, apropiatii acestuia afirmând ca a scris fara oprire înca de duminica seara si, cel mai probabil, cauza decesului a fost un infarct sau o comotie cerebrala.

Filmul "Restul e tacere", regizat de Nae Caranfil, are cele mai multe nominalizari, 14, la Premiile Gopo, care vor fi acordate pe 2 martie, potrivit anuntului facut, luni, de organizatori.

Al doilea favorit la premii este "Boogie", semnat de Radu Muntean, cu 11 nominalizari, urmat de "Cocosul decapitat", regizat de Radu Gabrea, […]

Filmul "4 luni, 3 saptamini si 2 zile" al lui Cristian Mungiu a primit duminica seara premiul Goya pentru cel mai bun film european.

Filmul lui Mungiu era favorit pentru cistigarea acestui premiu. Este primul film romanesc nominalizat si laureat […]

Institutul Cultural Roman obtine fonduri de 11 milioane de euro de la buget, potrivit proiectului de buget trimis simbata partenerilor sociali.

Potrivit lui Horia Roman Patapievici, al carui mandat in fruntea institutiei a fost prelungit, din cauza reducerii cu 40% a bugetului ICR, anul 2008 a insemnat o pierdere importanta […]

Editia a V-a a festivalului Sighisoara Blues se va desfasura anul acesta in perioada 19-21 februarie

Creat sub deviza "pentru cei care iubesc blues-ul", festivalul va aduce luna viitoare la Sighisoara nume importante ale genului, precum "Rag, Mama Rag", John Primer sau Lucky Peterson.

In fiecare seara, de la ora 19.00, […]

Numarul de concerte organizate in Romania, in 2009, va scadea, din cauza crizei economice, care a afectat bugetele sponsorilor, estimeaza organizatorii de evenimente autohtoni si reprezentantii site-urilor de vinzare online a biletelor.

Astfel, reprezentantii site-ul bilete.ro, care  a inregistrat in […]

Regizorul Nae Caranfil a declarat vineri, pentru NewsIn, ca reclama la cascavalul "Delaco", difuzata la televiziune, plagiaza o secventa din filmul "Filantropica", realizat de el in 2002, in timp ce agentia de publicitate care a realizat spotul se abtine de la comentarii.

"Probabil ca sutii din metrou s-au facut frati de […]