Incepe Best Film Fest

Cele mai bune filme ale anului 2008, care au rulat in Romania, vor putea fi (re)vazute la Cinema Studio din Capitala, in cadrul "Best Film Fest", un eveniment care va incepe astazi si se va incheia pe 29 ianuarie.

Ca urmare a votului criticilor de film si al jurnalistilor de specialitate, printre filmele alese pentru difuzare […]

Nominalizarile au fost anuntate joi, 22 ianuarie, la la Teatrul Samuel Goldwyn de la Hollywood, de catre presedintele academiei, Sid Ganis, si actorul Forest Whitaker.

Astfel, "Slumdog Millionaire", "The Curious Case of Benjamin Button", "Frost/Nixon", "The Reader" si "Milk" sint peliculele nominalizate la premiul Oscar pentru […]

Joi, 22 ianuarie, de la ora 19.00, in Galeria MORA din Bucuresti are loc vernisajul expozitiei de fotografii si desene "Pisica Patrata", realizata de Alexandru Ciubotariu - "Ciubi".

Pisica Patrata inseamna street-art. Inseamna street-art romanesc. Inseamna street-art romanesc de calitate. Aceasta forma de arta se preteaza […]

Centrul Cultural Francez (CCF) din Iasi organizeaza in perioada 26–31 ianuarie "Saptamina memoriei". Pe parcursul a trei zile, iesenii sint asteptati la proiectii video, piese de teatru, dezbateri si concerte de muzica clasica avand ca subiect principal "memoria".

Evenimentul doreste sa evidentieze importanta memoriei ca […]

Capodopera lui Gluck, "Orfeu si Euridice", va fi cel de-al doilea spectacol transmis live, prin satelit, intr-un cinematograf in Romania, de la Opera Metropolitan din New York.

In rolurile principale ale celei mai aclamate productii […]

"Iron Maiden: Flight 666", primul documentar realizat despre celebra trupa de rock britanica, va fi lansat in primavara lui 2009, prin distribuitorul european de filme digitale Art Alliance Media (AAM).

Documentarul prezinta in detaliu prima parte a turneului mondial sustinut de Iron Maiden in 2008 si este descris ca un […]

Adrian Iorgulescu este invitatul lui Ion Bogdan Lefter la "Cafeneaua Critica" miercuri, 21 ianuarie, de la ora 19.00.

A patra intilnire a "Cafenelei critice", proiectul de dezbateri culturale gazduite de The Silver […]

Ministrul Culturii, Theodor Paleologu, s-a declarat deranjat de distrugerea cladirilor vechi din Capitala, pe care o pune pe seama avizelor date de edili, considerate "distrugatoare pentru oras".

"Ma deranjeaza foarte mult ca se dau avize de demolare si de constructie care sint distrugatoare pentru oras si va dau ca exemplu […]

Proiectul "Seductia Intervalului", de Stefan Constantinescu, Andrea Faciu si Ciprian Muresan, a fost ales sa reprezinte Romania la Bienala de Arta de la Venetia 2009, in urma concursului organizat de Ministerul Culturii.

Juriul i-a avut in componenta pe Virgil Stefan Nitulescu, secretar general MCCPN (presedinte), Ruxandra […]

Ioan Onisei, membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA), a fost desemnat pe 20 ianuarie vicepresedinte al CNA, el obtinind, din primul tur de scrutin, opt voturi din partea celor 11 membri CNA prezenti.

Presedintele institutiei, Rasvan Popescu, a declarat dupa vot ca noului vicepresedinte ii va "delega in primul […]