In perioada 9-18 decembrie, iesenii pot urmari noul proiect semnat Alex Maxim si intitulat "Backstaged": zece fotografii in cutii luminoase, expuse in spatiul public in cadrul unui proiect curat de Catalin Gheorghe si Cristian Nae.

Realizat in cadrul programului "Carte blanche aux jeunes createurs", evenimentul este organizat […]

Daca vrei muzica, la Sala Palatului. Daca vrei dans, la CNDB.

Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra

Regizorul Emir Kusturica si grupul The No Smoking Orchestra […]

ICR Stockholm isi incheie activitatea din acest an cu o dezbatere despre opera scriitorului Mircea Cartarescu, al carui ultim roman, "Aripa dreapta", a fost primi cu entuziasm de presa suedeza. Evenimentul va avea loc marti, 16 decembrie, ora 19.00, la Teatrul Tribunalen din Stockholm.

La dezbatere vor participa traducatoarea […]

Pianistul Zoltán Kocsis, scriitorul György Dragomán si profesorul de stiinte politice Miklós Sükösd vor primi din partea Institutului Cultural Roman din Budapesta, pe 15 decembrie, la Academia Ungara, premii in valoare totala de 18.000 de euro.

Premiul de excelenta culturala, in valoare de 10.000 de euro, si Premiul […]

Artistul iesean Matei Bejenaru va prezenta in decembrie, la Galeria Futura de la Praga, o serie de fotografii incluse in cadrul expozitiei internationale "Stay 08".

Fotografiile, reunite sub titulatura "Move on", fac parte din proiectul "M3 – munca, memorie, miscare" realizat in luna iulie, in cadrul unei rezidente la Galeria […]

Premiul Pulitzer, cea mai prestigioasa distinctie americana din domeniul jurnalismului, va putea fi acordat, incepind din 2009, si publicatiilor care apar doar pe internet.

Comisia care atribuie acest premiu anual a anuntat ca, incepind cu […]

Trei lansari Polirom

Editura Polirom lanseaza in urmatoarele saptamini volume semnate de Stelian Tanase (la Iasi), Cecilia Stefanescu (la Bucuresti) si Gabriela Adamesteanu (la Bacau).

Stelian Tanase - "Maestro"

Miercuri, 10 decembrie, de la ora 13.00, in Sala cu Oglinzi a Uniunii Scriitorilor din Bucuresti va avea loc decernarea premiilor revistei "Viata Romaneasca" pentru anul 2007.

Evenimentul se afla la prima editie, iar laureatii au fost deja anuntati.

Teatrul Masca din Capitala va fi extins cu trei corpuri alipite, care vor avea aceeasi inaltime ca si cladirea existenta, iar lucrarile de constructie vor costa peste 5 milioane lei.

Fondurile necesare sint asigurate de Primaria Capitalei, compania care […]