Muzeul National al Literaturii Romane (M.N.L.R.) organizeaza miercuri, 10 decembrie, Gala Premiilor "Manuscriptum".

Juriul alcatuit din Ion Pop (presedinte), Alexandru Cistelecan, Daniel Cristea-Enache, Tudorel Urian si Radu Calin Cristea a selectat in vederea premierii cele mai importante aparitii editoriale ale acestui an. […]

NBC Universal a anuntat astazi ca va sustine editia din acest an a Festivalului de Film CineMAiubit, care va avea loc la Bucuresti in perioada 5-11 decembrie.

Festivalul International de Film Studetesc CineMAiubit a ajuns la cea de-a XII-a editie si va cuprinde patru sectiuni de concurs: film de fictiune, film documentar, […]

Justitia franceza a decis miercuri ca un lot de 37 de manuscrise ale filosofului Emil Cioran, descoperite din intimplare de o firma de curatenie, apartin patroanei acestei societati, si nu Universitatii din Paris, care le revendica, relateaza AFP.

Printre manuscrise se afla cinci versiuni ale eseului "Despre neajunsul de […]

"Restul e tacere", de Nae Caranfil, se numara printre cele 53 de propuneri pe lista lunga a nominalizarilor la Globul de Aur pentru cel mai bun film strain, alaturi de titluri precum "In clasa" de Laurent Cantet si "Vals cu Bashir" de Ari Folman.

Nominalizarile la premiile Globul de Aur, acordate de Asociatia presei straine […]

Uniunea Europeana (UE) va organiza, din toamna anului 2009, "Premiile europene ale literaturii", pentru a promova diversitatea culturala si dialogul intercultural pe continent, in cadrul unei competitii cu recompense totale de 500.000 de euro, informeaza AFP.

Un studio UNESCO de teatru, care poarta numele omului de teatru francez André-Louis Perinetti, va fi inaugurat in februarie 2009, pe bulevardul Magheru din Bucuresti, institutia urmind sa gazduiasca spectacole pentru public inca din luna ianuarie.

Anuntul a fost facut de directorul noii institutii Corneliu Dumitriu, sef al […]

Presedintele Traian Basescu a promulgat marti, 2 decembrie, legea care prevede trecerea cinematografelor din administrarea "RomaniaFilm" in administrarea consiliilor locale.

Parlamentul a aprobat aceasta lege in octombrie, iar 27 de parlamentari au sesizat Curtea Constitutionala in legatura cu actul normativ. Curtea Constitutionala […]

Ansamblul instrumental Scaligero de la Scala din Milano va concerta pe 5 decembrie pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor din Oradea, acesta fiind cel mai scump eveniment muzical organizat pina acum in oras.

Publicul va avea parte de un program variat, de la ariile celebre compuse de Rossini pina la "O sole mio" sau melodiile […]

Mai multe persoane publice, printre care Maia Morgenstern, Marian Rilea, Mihai Gainusa, Mircea Toma si Virgil Iantu, vor citi povesti copiilor care viziteaza Tirgul de carte MiniLibri, organizat in perioada 4 – 7 decembrie, la Teatrul "Ion Creanga" din Bucuresti.

Micii vizitatori vor putea asista la lansari de carte, organizate […]