Opera Nationala Bucuresti (ONB) sarbatoreste 87 de ani de la institutionalizare, cu un spectacol aniversar "Macbeth", de Giuseppe Verdi, care va fi pus in scena duminica, 7 decembrie, de la ora 18.30.

Reprezentatia de duminica se va bucura de prezenta baritonului Alexandru Agache in rolul principal, artist care a cintat pe […]

Premiul Turner pe 2008, una dintre cele mai rivnite si controversate distinctii din arta contemporana, a fost acordat artistului britanic Mark Leckey.

Mark Leckey (foto), in virsta de 44 de ani, a fost recompensat […]

"Pshuta"/"Denuded", o productie a Teatrului Habimah din Tel Aviv, in regia lui Norman Issa, si "Viata si destin", montat de Lev Dodin la Maly Teatr din Sankt Petersburg – recomandarile noastre pentru acest sfirsit de saptamina.

"Viata si destin"

Spectacolul "Viata si destin", montat de Lev Dodin […]

"Povesti despre Craciun", un spectacol-lectura cu Marcel Iures, va avea o prima reprezentatie duminica, 7 decembrie, la Sala de Lectura, un nou spatiu al Teatrului Act.

Marcel Iures va citi, duminica, impreuna cu etnologul Laura Jiga Iliescu, fragmente din legende romanesti.

Spectacolul face parte din proiectul "Povesti […]

Editura Polirom lanseaza joi, 4 decembrie, de la ora 18.00, volumul "Memorii" de Valeriu Anania, in Aula Magna a Universitatii "Al.I.Cuza" din Iasi.

Evenimentul are loc in cadrul intilnirii dintre I.P.S. Bartolomeu Anania si studentii Facultatii de Teologie Ortodoxa de la Universitatea "Al.I.Cuza” Iasi. Cu aceasta ocazie, […]

Actorii Radu Beligan si Gheorghe Dinica, regizorul Lucian Pintilie, scriitorul Nicolae Manolescu, pictorul Stefan Ciltia, poeta Ana Blandiana, istoricul Serban Papacostea si soprana Mariana Nicolescu se numara printre personalitatile culturale decorate luni, 1 decembrie, de Ziua Nationala, de catre Traian Basescu.

Presedintele […]

Libraria Carturesti va fi prezentata publicului newyorkez care va vizita Galeria Institutului Cultural Roman (ICR) din metropola americana, unde vor fi aduse citeva sute de carti si CD-uri si va fi amenajata o ceainarie pentru redarea atmosferei de la Carturesti.

In zilele de 3 si 7 decembrie, publicul newyorkez va putea […]