Institutul Cultural Roman (ICR) organizeaza vineri, 5 decembrie, de la ora 18.00, dezbaterea cu titlul "Ce se va intimpla cu casele vechi ale Bucurestilor?".

Evenimentul este prilejuit de aparitia albumului "Farmecul discret al Bucurestilor".

Dezbaterea […]

Academia Romana estimeaza ca proiectul de construire a unui Panteon al Romaniei, care a fost lansat vineri si care va include marile personalitati ale tarii, va costa circa 50 de milioane de euro. Declaratia a fost facuta de secretarul general al Academiei, Paun Ion Otiman.

Prezidiul Academiei a inceput demersurile pentru […]

Scriitorul spaniol Juan Marsé a primit saptamina trecuta Premiul literar Cervantes pe 2008, echivalentul spaniol al premiului Nobel pentru literatura.

Juan Marse era unul dintre favoritii la cistigarea acestui prestigios premiu literar, recompensat cu suma de […]

Actrita Anamaria Marinca se numara printre prezentatorii galei premiilor Academiei Europene de Film, alaturi de Wim Wenders si Viviane Reding, distinctiile fiind acordate pe 6 decembrie, la Copenhaga.

In competitia pentru trofeul "Cel mai bun film european" se afla pelicula "Gomorra" de Matteo Garrone (Italia), "Il Divo" […]

Opera Nationala Bucuresti organizeaza doua recitaluri ale sopranei Felicia Filip, la Castelul Peles, respectiv la Centrul National de Arta Tinerimea Romana. Cele doua recitaluri vor avea loc pe 6 decembrie, la Castelul Peles, si pe 8 decembrie, la Centrul National de Arta Tinerimea Romana.

Desfasurat sub titlul "Les chemins […]

Filmul "Constantin si Elena", de Andrei Dascalescu, a fost distins cu "First Appearence" Award la Festivalul International de Film Documentar de la Amsterdam (IDFA), desfasurat in perioada 20 – 30 noiembrie.

Potrivit presedintelui juriului, Sally Berger, documentarul "Constantin si Elena", care spune povestea de dragoste […]

Aproximativ 30% dintre muzeele din Romania nu sint interesate de impactul avut asupra vizitatorilor de expozitiile pe care le organizeaza – se arata intr-un studiu efectuat in cadrul proiectului "Muzeu Focus", realizat de Reteaua Nationala a Muzeelor si Institutul de Cercetari Eco-Muzeale.

Rezultatele obtinute in urma studiului […]

Documentarul "Five Lives in Iran" de Mohammad Farokhmanesh (Germania) si scurtmetrajul "The Counterpart" de Laszlo Nemes (Ungaria) au cistigat trofeele celei de-a 18-a editii a Festivalului International de Film DaKINO, care s-a incheiat, simbata seara, la Cinema Pro, cu o gala de premiere prezentata de Mihaela Radulescu.

Trofeul […]