Ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, a dezmintit, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, zvonurile privind o eventuala desfiintare a Muzeului taranului Roman (MTR), informatie vehiculata in urma intocmirii unui raport privind MTR de catre o comisie ministeriala.

"Nu exista niciun material aprobat privind […]

Redam mai jos continutul comunicatului de presa transmis astazi de Vintila Mihailescu, directorul general al Muzeului Taranului Roman (MTR) din Bucuresti:

In urma cu citeva zile s-a incheiat controlul efectuat de o comisie a Ministerului Culturii si Cultelor la Muzeul National al Taranului Roman. In raportul final inaintat […]

Dupa cenacluri, festivaluri, dezbateri si cercuri literare, poetii dau prima petrecere pentru prieteni cu... trufe de ciocolata. Ineditul eveniment va avea loc la Iasi, timp de trei zile, in perioada 29 noiembrie - 1 decembrie, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare.

Muzeul National Brukenthal din Sibiu isi invita din 26 noiembrie vizitatorii la Galeria de Arta Romaneasca. Expozitia permanenta, vernisata pe 25 noiembrie dupa un amplu proces de organizare, se afla in salile de la etajul al doilea al Casei Albastre din Piata Mare, cladire istorica aflata in imediata vecinatate a Palatului Brukenthal. […]

"Actorul" de la Praga

Institutul Cultural Roman din Praga, in colaborare cu Teatrul Masca, va prezenta publicului ceh un spectacol special cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

Pe 2 decembrie, pe scena Teatrului National din Praga se va juca spectacolul "Actorul". Textul lui Mircea Dinescu, magistral transpus muzical de Mircea Tiberian, in regia […]

Cei mici vor avea ocazia sa-si vada personajele favorite din povesti la Festivalul International al Teatrelor de Animatie, organizat intre 30 noiembrie si 7 decembrie in Capitala, la Teatrul Tandarica.

Aflat la cea de-a patra editie, festivalul organizat […]

Cartea "Proiecte de trecut" a Anei Blandiana, tradusa in spaniola la Editura Periferica, va fi lansata joi, la Madrid, in prezenta autoarei.

"Proiecte de trecut", un volum de nuvele fantastice aparut in 1982, reprezinta o colectie de povestiri […]

"Romania plurala" este un nou program al ICR Varsovia, care isi propune "sa puna in valoare diversitatea etnoculturala a Romaniei, privita ca sursa de creativitate, dar si experienta politica, considerata exemplara, a gestionarii acestei pluralitati etnice, lingvistice, confesionale".

Teatrul Clasic "Ioan Slavici" din Arad face demersuri pentru accesarea de fonduri pentru a participa la proiectul intitulat "Romani in inima Italiei", in urma unei invitatii facuta de Consiliului Local al orasului Umbertide din Italia, transmite NewsIn.

Conducerea teatrului aradean a precizat ca pe adresa institutiei a sosit […]