Tinarul dramaturg roman Peca Stefan a fost selectionat alaturi de alti 26 de autori contemporani de teatru pentru a fi tradus in limba franceza, intr-un proiect aflat sub auspiciile Presedintiei Franceze a Uniunii Europene si realizat cu sprijinul ICR Paris.

Teatrul Odeon din Paris va gazdui un spectacol de lectura al piesei […]

Scriitorul Ioan Lacusta a murit simbata, 15 noiembrie, anunta Uniunea Scriitorilor din Romania.

Ioan Lacusta s-a nascut la 15 septembrie 1948 in judetul Arad si a absolvit in 1972 Facultatea de Limba si Literatura Romana in cadrul Universitatii din Bucuresti.

A fost un membru activ al cenaclului literar Junimea condus […]

Statul roman investeste scandalos de putin in exportul de cultura, in conditiile in care bugetul alocat Institutului Cultural Roman (ICR) pe 2009 a fost micsorat la 32 milioane de lei, a afirmat pe 13 noiembrie a.c. directorul institutului, Horia Roman Patapievici, la prezentarea bilantului ICR pe intervalul 2005-2008.

"Bugetul […]

In aceasta toamna, revista "Lampa” - una dintre cele mai citite reviste literare poloneze - a dedicat literaturii romane, in special celei tinere, un numar integral. Pentru a mari impactul acestei aparitii editoriale, Institutul Cultural Roman din Varsovia isi propune sa organizeze doua evenimente de lansare: unul la Varsovia si […]
Artistii Matei Bejenaru si Razvan Ion vor participa la sfirsitul lunii noiembrie la cea de-a V-a editie a conferintei Middle-South-East Meeting, care se va desfasura la Ústí nad Labem (Republica Ceha).

Sub mottoul "Network Practice", editia […]

Lansarea volumului "Orfeu in infern" de Nicolae Breban, aparut in colectia "Fiction Ltd" a Editurii Polirom, va avea loc joi, 13 noiembrie, ora 16.00, la sediul U.S.R. din Bucuresti. Alaturi de autor, vor prezenta Aura Christi, Eugen Simion, Gabriel Dimisianu, Mircea Martin, Cosmin Ciotlos si Daniel Cristea Enache.

Alaturi […]

Artista Anca Benera va lansa luni, 24 noiembrie, la Varsovia, volumul "Warsaw wild life: Notes".

Cartea "Warsaw wild life: Notes" reprezinta rezultatul proiectului pe care Anca Benera l-a realizat cu sprijinul ICR Varsovia si al Centrului de Arta Contemporana […]

O selectie de scurtmetraje romanesti mult-premiate constituie unul dintre punctele de atractie ale celei de-a XIV-a editii a festivalului de filme europene "Festival on Wheels" din Turcia.

"Festival on Wheels" se desfasoara in perioada […]

Institutul Cultural Roman din Viena si Societatea Austriaca pentru Literatura organizeaza pe 10 decembrie o noua editie a programului-cadru "Viena citeste Romania", care promoveaza in acest an literatura feminina din Romania. […]
Lansarea volumului "Iluzia anticomunismului. Lecturi critice ale Raportului Tismaneanu" va avea loc astazi, 12 noiembrie, de la ora 18.00, la Cafeneaua MNAC. Evenimentul va fi urmat de o dezbatere la care au fost invitati sa participe Vasile Ernu, Costi Rogozanu, Ciprian Siulea, Florin Abraham, Gabriel Andreescu, Daniel Barbu si Adrian-Paul […]