Scriitorul Mircea Horia Simionescu a cistigat Marele Premiu Prometheus pentru Opera Omnia, sectiunea literatura, si a incasat cecul in valoarea de 100.000 de lei, iar artistul Alexandru Tomescu a primit Marele Premiu Prometheus pentru Opera Prima, sectiunea muzica.

Decernarea Marilor Premii Prometheus a avut loc miercuri, […]

Peca la Paris

Teatrul Odeon din Paris va gazdui un spectacol de lectura al piesei dramaturgului Stefan Peca, "The Sunshine Play", tradusa in franceza de Fanny Chartes, in cadrul Festivalului parizian de toamna, pe 22 noiembrie.

Festivalul de toamna de la Paris, ajuns la a 37-a editie, se vrea o manifestare culturala care reuneste teatrul, […]

Toate cele trei productii video cu care Institutul Cultural Roman de la Londra a participat la editia din acest an a competitiei Erasmus Euromedia Awards, desfasurata la Viena, au fost premiate cu Sigiliul Erasmus EuroMedia si Medalia Erasmus EuroMedia, informeaza ICR Londra.

Cele trei filme constituie incursiuni in mediul […]

Unul dintre cele mai asteptate filme romanesti din aceasta toamna, "Nunta muta", in regia lui Horatiu Malaele, va fi lansat in cinematografe pe 21 noiembrie.


Filmul spune povestea a doi tineri indragostiti care decid sa-si uneasca destinele intr-o zi de joi. In mijlocul ceremoniei, se anunta moartea lui Stalin si se declara […]

Piata de carte din Romania va fi reprezentata si anul acesta la Tirgul de Carte de la Frankfurt, cea mai mare manifestare de gen, prin prezenta a 30 de edituri, membre ale Asociatiei Editorilor din Romania si Federatiei Editorilor si Difuzorilor de Carte din Romania, institutii carora MCC le-a lansat invitatia de participare la tirg. […]
Internetul are potentialul necesar pentru a salva editorii si vinzatorii de carte, sint de parere cei mai optimisti dintre participantii de la Tirgul de Carte de la Frankfurt 2008, care nu cred ca mediul online ar putea prabusi industria de carte asa cum s-a intimplat in muzica, relateaza Reuters.

Tirgul de Carte de la […]

Nouasprezece teatre din Capitala isi vor lansa concomitent stagiunile in fata trecatorilor bucuresteni pentru a aniversa astfel cele opt decenii de existenta ale Radio Romania.