Dupa succesul din Cracovia, Paris, Torino si Novosibirsk (Rusia), Astra Film Festival ajunge in orasul Poznan din Polonia prin proiectul "Astra Film in lume".

In perioada 15-19 octombrie, Castelul regal Zamek din Poznan va fi gazda ASTRA FILM FESTIVAL in Polonia. 32 documentare ce poarta amprenta unor regizori romani consacrati, […]

Romanul "Jurnalul lui Dracula", semnat de Marin Mincu si aparut la Editura Polirom, a reprezentat punctul de plecare al celei mai noi productii teatrale realizate de Alexandru Hausvater. Spectacolul omonim va avea premiera pe 19 octombrie, la Teatrul de Nord din Satu Mare.

Adaptat de Hausvater dupa romanul de succes al lui […]

Festivalul National de Teatru se deschide pe 1 noiembrie, la Teatrul National "I.L. Caragiale" din Bucuresti, cu un spectacol luminos, compus din muzica si stari, nu din cuvinte: "Sunetul tacerii"/"The Sound of Silence", regizat de Alvis Hermanis.

Spectacolul […]

Cea de-a III-a editie a Festivalului International de Muzica de Camera "SoNoRo" se va desfasura intre 1-12 noiembrie 2008 la Bucuresti si, in permiera, pe 13 noiembrie la Cluj si 14 noiembrie la Timisoara.

In Bucuresti concertele se vor desfasura atit in sali "traditionale", precum cele de la Ateneul Roman, Muzeul National […]

Ceausescu vs. Thatcher

Artistul roman Ciprian Muresan participa la expozitia de grup TINA ("There Is No Alternative"), deschisa la galeria The Drawing Room in perioada 9 octombrie - 30 noiembrie, cu sprijinul Institutului Cultural Roman din Londra.

In 1980, Margaret Thatcher a facut o afirmatie celebra: "Nu exista alternativa" ("There Is No Alternative" […]

The Havana Lounge, noul proiect al vedetelor muzicii cubaneze format din celebrele Afro-Cuban All Stars, Buena Vista Social Club, Sierra Maestra si Tropicana, revine in Romania pe 5 februarie 2009, la Sala Olimpia din Timisoara, si pe 7 februarie 2009, la Sala Palatului in Bucuresti.

Cele doua concerte sustinute de The Havana […]

Scriitorul francez Jean-Marie Gustave Le Clézio, considerat unul dintre favoritii la premiul Nobel pentru literatura, a primit joi prestigioasa distinctie.

Numele lui Jean-Marie Gustave Le Clezio, in virsta de 68 de ani, era vehiculat intens miercuri […]

Scriitoarea Gabriela Adamesteanu este primul autor editat in seria "Opere", un nou proiect editorial initiat de Polirom, care va fi coordonat de criticul Daniel Cristea-Enache si va include autori care au marcat si au influentat decisiv istoria literaturii romane contemporane.

Lucrarile care vor aparea in seria "Opere" vor […]

Institutul Cervantes din Bucuresti organizeaza, in perioada 10-17 octombrie, la Cinema Studio si Cinemateca Euforie, evenimentul Zilele Filmului Hispanic, in cadrul caruia vor fi prezentate 11 lungmetraje de fictiune si opt documentare, informeaza organizatorii.

Zilele Filmului Hispanic debuteaza in data de 10 octombrie, […]

In cadrul festivalului "Lire en fête", care va avea loc intre 10 si 12 octombrie in Franta, ICR Paris propune o seara speciala, ce respecta tema de anul acesta a evenimentului: "Tinerete".

Astfel, pe 10 octombrie, de la ora 18.30, la Reid Hall […]