Kama Gingas va fi prezent la Festivalului National de Teatru de la Bucuresti, in perioada 1-10 noiembrie, unde Teatrul "Noua Generatie" din Moscova va juca doua spectacole regizate de el "Calugarul negru" de A.P. Cehov si "Un poem ridicol" dupa F. M. Dostoievski.

Kama Gingas, directorul Teatrului "Noua Generatie" din Moscova, […]

Spectacolul "Cumnata lui Pantagruel" dupa Rabelais, regizat de Silviu Purcarete si produs de Teatrul National "Radu Stanca" Sibiu, a fost votat drept "Cel mai bun spectacol" la Festivalul Ex Ponto din Ljubljana (Slovenia), a anuntat marti, conducerea teatrului din Sibiu.

Marele Premiu Prometheus pentru Opera Omnia, care se acorda pentru intreaga cariera, si Marele Premiu Prometheus pentru Opera Prima, care premiaza operele de debut, au ajuns la cea de a VII-a editie, iar juriul a anuntat finalistii celor doua categorii pe anul 2008.

Premiile Prometheus, acordate in fiecare an de catre Fundatia […]

Romania va fi reprezentata la Tirgul International de Carte LIBER de la Barcelona, desfasurat in acest an in perioada 8–10 octombrie, printr-un stand cu tema "Istorie si istorii", organizat de Institutul Cultural Roman, prin Centrul National al Cartii.

Standul organizat de ICR are ca obiectiv promovarea culturii scrise […]

Anul acesta, Teatrul ACT implineste 10 ani de existenta. Pentru ca un astfel de eveniment trebuie celebrat, spectatorii sint invitati sa ia parte, in perioada 14-19 octombrie, la sarbatoarea Teatrului ACT.

In cele sase seri se vor juca […]

Piesa de teatru "Aliens With Extraordinary Skills", scrisa de Saviana Stanescu, a fost apreciata din nou in presa de specialitate de peste ocean, iar autoarea este considerata una dintre cele mai puternice voci din Europa de Est prezenta pe scena teatrala americana, informeaza ICRNY.

"Aliens With Extraordinary Skills" este […]

Maria Schottenius, coordonatoarea paginilor culturale din cotidianul suedez "Dagens Nyheter", avanseaza pentru prima oara pe lista posibililor laureati Nobel 2008 numele scriitoarei germane de origine romana Herta Müller, potrivit AFP.

Cu o saptamina inainte de anuntarea laureatului Nobel pentru literatura, mediile literare […]

Muzeul Literaturii Romane de la Bucuresti va gazdui, intre 15 si 29 octombrie, expozitia de caricatura "Maestri din Zemun si Colectia Crihana".

Expozitia reuneste zece caricaturisti, ilustratori de politica interna si internationala din Serbia […]

La cinci luni de la acordarea Premiului Pulitzer pentru literatura in 2008, editura Polirom publica traducerea volumului cistigator, "Scurta si minunata viata a lui Oscar Wao" a scriitorului Junot Diaz, in colectia "Biblioteca Polirom".

Romanul lui Junot […]

Compania "Liviu Rebreanu" a Teatrului National din Tirgu Mures va pune in scena piesa "Sexpir – opere complete (pe scurt!)" de Adam Long, Daniel Singer si Jess Winfield, cu care spera sa intre in Guiness Book, intrucit actorii incearca sa joace integrala shakespeariana in doar doua ore si 7 minute.

Piesa este a doua premiera […]