Targul International de carte LIBER, cel mai amplu eveniment editorial din Spania, promovat de Federatia Editorilor Spanioli, se va desfasura intre 8 si 10 octombrie la Barcelona, iar standul Romaniei va fi prezent cu aproximativ 300 de titluti de la 22 de edituri.

Standul Romaniei din acest an va avea ca tema "Istorie si […]

Volumul "O pasare pe sirma", care marcheaza trecerea Ioanei Nicolaie de la poezie la proza, a fost lansat, vineri, la libraria Carturesti din Capitala, intr-un eveniment la care a participat si sotul scriitoarei, Mircea Cartarescu.

Cel mai recent volum al Ioanei […]

Filme de Cristian Mungiu, Cristi Puiu si Corneliu Porumboiu vor rula in cadrul unei sectiuni speciale, dedicata noului val al cinematografiei romanesti, la Festivalul de Film de la Pusan (2-10 octombrie), unul dintre cele mai importante evenimente de gen din Asia.

Institutul Cultural Roman de la Stockholm organizeaza, in perioada 26 septembrie - 6 octombrie, la Göteborg, Uppsala si Stockholm, un mini-turneu de poezie cu participarea a opt tineri poeti romani si suedezi.

Cei opt poeti s-au intilnit in Romania in martie 2008, cind au participat la un atelier de traducere organizat la […]

Cea de a 18-a editie a Festivalului National de Teatru va avea loc in perioada 1-10 noiembrie si va oferi publicului o "explozie" de spectacole valoroase din tara si din strainatate.

Editia din 2008 a FNT este structurata pe trei categorii: "Spectacole romanesti de top" (Romanian Showcase), "Spectacole invitate […]

Cea de-a V-a editie a Festivalului International de Film B-Est va avea loc anul viitor, intre 30 martie si 6 aprilie, urmind sa inagureze doua sectiuni - un concurs de scenarii adresat studentilor si o sectiune dedicata exclusiv scolilor de film din Romania, informeaza organizatorii.

Editia precedenta a festivalului a adus […]

Filmul "Megatron" de Marian Crisan, distins anul acesta cu Palme d'Or pentru scurtmetraj la Festivalul de la Cannes, va fi proiectat miercuri, 24 septembrie, de la ora 19.00, la Seara de film de la Institutul Cultural Roman.

Pelicula va rula alaturi de scurtmetrajele "Joi" de Hadrian Marcu si "Bricostory" de Andreea Paduraru. […]

ICR Stockholm acorda anul acesta Premiul "Marin Sorescu" scriitoarei suedeze Nina Burton, a carei opera literara "demonstreaza o neobisnuita complexitate si, totodata, o consecventa incontestabila".

Juriul a fost format din Sara Arrhenius (Directorul Galeriei de arta Bonniers Konsthall), Jonas Ellerstrom (editor, scriitor […]

Asociatia Editorilor din Romania organizeaza in premiera anul acesta Bookfest Junior, Salonul de Carte pentru Copii.

Bookfest Junior va avea loc in perioada 26-28 septembrie in Parcul Tineretului.

Aflat la prima editie, Bookfest […]

Maestrul Stefan Iordache a fost inmormintat miercuri in cimitirul din comuna Gruiu in aplauzele citorva sute de persoane, cu onoruri militare, iar Nelu Ploiesteanu, prietenul sau de-o viata, a cintat la mormint.

Slujba de inmormintare a actorului Stefan Iordache s-a incheiat miercuri in jurul orei 14.00, iar sicriul sau […]