Intre 17 si 21 septembrie, muzica vieneza va rasuna din nou in Piata Enescu, la Vienna Music Film Festival.

Pentru al treilea an consecutiv, Primaria Municipiului Bucuresti organizeza prin ArCuB, impreuna cu partenerii vienezi de traditie – Primaria orasului Viena si Centrul International de Muzica si Media –, Vienna Music […]

Teatrul "Andrei Muresanu din Sfintu-Gheorghe (Covasna) gazduieste pina pe 20 septembrie cea de-a doua editie a proiectului cultural numit "Intilnirea teatrala TAMper2".

In acest an, protagonisti sint regizorii Gianina Carbunariu si Bodo Viktor (Ungaria).

Profesorul universitar Dan Horia Mazilu, directorul general al Bibliotecii Academiei Române si membru coresponent, a încetat din viata pe 16 septembrie, anunta Academia Româna.

Nascut in 1943, Dan Horia […]

Biroul Permanent al Senatului a fost de acord cu constituirea unei comisii de ancheta in ceea ce priveste activitatea Institutului Cultural Roman, a declarat marti chestorul Ion Chelaru, citat de NewsIn.

Potrivit lui Chelaru, presedintele Senatului Nicolae Vacaroiu a fost cel care a adus in discutie aceasta problema, ea aflindu-se […]

Zeci de personalitati din lumea teatrului, filmului si muzicii romanesti au poposit marti dimineata in foaierul Teatrului National pentru a-si lua ramas bun de maestrul Stefan Iordache, inainte ca trupul neinsufletit al actorului sa fie dus in localitatea Gruiu, unde va fi inmormintat pe 17 septembrie.

Prezent in foaierul […]

Claparul Richard Wright, unul din membrii fondatori ai trupei Pink Floyd, a decedat luni in locuinta sa din Marea Britanie, la virsta de 65 de ani, in urma unui cancer, a anuntat purtatorul sau de cuvint, citat de AFP.

Richard Wright, nascut la Londra pe 28 iulie 1943, este autorul unor melodii precum "Dark side of the moon", […]

Filmele "Foto la minut" de Catalin Leescu, "Murder" de Cristian Smeu si coproductia Romania/Marea Britanie "Immerse", in regia lui Anton Groves, participa la festivalul filmelor de un minut Filminute, desfasurat online in septembrie.

In perioada 1-30 septembrie, 25 de filme de un minut, din 16 tari, pot fi votate pe site-ul […]

Actorul Stefan Iordache, care a încetat din viata duminica dimineata, la un spital din Viena, în urma unui stop cardio-respirator, a jucat pe scena teatrului românesc 49 de ani, fiind creatorul unor mari roluri ca Titus Andronicus, Hamlet, Richard al III-lea sau Barrymore.

Stefan Iordache s-a nascut la 3 februarie 1941 […]

Street-artistii Omar, Fairy si IRLO, semnatarii expozitiei "Freedom for Lazy People", care a declansat "scandalul de la ICR New York", sint acum laudati de presa americana pentru implicarea in realizarea spectacolului "Fela!", noul musical off-Broadway.

Un spectacol care topeste peretii" (The New York Times), "Figuri pline […]

A V-a editie a Festivalului International de Film de la Bodrum se va desfasura in perioada 16-20 septembrie sub deviza "Departe, dar atit de aproape!". Documentarul "Nu te supara, dar..." este prima productie romaneasca invitata vreodata la acest eveniment.

Festivalul cuprinde o sectiune speciala dedicata Balcanilor, la care […]