Romania va participa cu trei productii media la festivalul Prix Europa 2008, care se va desfasura la Berlin in perioada 18-25 octombrie. In competitie au fost inscrise 213 proiecte pentru televiziune, radio si media emergente, din 31 de tari europene, care concureaza in opt categorii.

In competitia finala au intrat trei productii […]

Cu ocazia Anului European al Dialogului Intercultural (2008), Institutul Cultural Roman din Tel Aviv organizeaza cea de-a doua editie a festivalului Noptile Romaniei, care se va desfasura in zilele de joi, 11 septembrie 2008, si simbata, 13 septembrie 2008, in orasul vechi Yafo. De asemenea, festivalul va fi itinerat partial la Haifa, […]
Librariile Carturesti au demarat o campanie-concurs, intitulata "Cartea care m-a facut om". Premiul il reprezinta invitatii pentru trei zile la Festivalul Plai, care va avea loc in perioada 12-14 septembrie la Muzeul Satului banatean din Timisoara.

Carturesti a inceput o sondare in randul elitelor culturale si al consumatorilor […]

Ovidiu Lipan Tandarica va sustine simbata, 30 august, incepind cu ora 17:00, un concert extraordinar in Piata Mare din Sibiu. Celebrul artist va urca pe scena alaturi de invitatii sai: Taraful Zece Prajini, Marius Mihalache, Stelu Enache si altii.

Timp de o ora si jumatate, sibienii vor avea ocazia sa asculte muzica reprezentativa […]

Ministrul culturii Adrian Iorgulescu a precizat joi, 28 august, ca, in programul de guvernare al PNL va fi inclusa si finantarea cu cinci milioane de euro de la bugetul central a unui nou proiect, anume de selectare dintre principalele orase a "Capitalei Culturale Romanesti", dupa modelul UE.
"Pornind de la acest model si la […]
Sute de artisti din mai 13 orase ale Romaniei au iesit in strada miercuri, 27 august, in strada pentru a-si sustine nemultumirea fata de noua Lege a normele metodologice de aplicare a Legii 353/2007, elaborat de Ministerul Culturii si Cultelor (MCC). Ministerul Culturii considera insa ca intrarea in vigoare a noului sistem de plata […]
Ministrul Culturii si Cultelor (MCC), Adrian Iorgulescu, a apreciat, marti, 26 august, drept o "miza politica" actiunea sindicatelor de contestare a normelor metodologice de aplicare a Legii privind institutiile si companiile de spectacole si concerte.

"Atata timp cat se negociaza la sediul MCC si se fac proteste la sediul […]

HOP 2008 la start

Ateliere despre arta miscarii sustinute de coregraful Florin Fieroiu, spectacole de teatru si concursuri de interpretare pentru tinerii actori sint evenimentele sub semnul carora va sta cea de-a XI-a editie a Galei Tanarului Actor – HOP, ce va avea loc in perioada 3-6 septembrie, la Mangalia.

Editia 2008 a Galei HOP are […]

Pelicula "Boogie", in regia lui Radu Muntean, a fost aleasa sa faca parte din cele 20 de filme ce vor candida la Premiile Academiei Europene de Film, echivalentul Oscarurilor in Europa, care se vor decerna pe 6 decembrie, anunta casa de productie MultiMedia Est.

Ceremonia de decernare a Premiilor Academiei Europene va avea […]