Directorul Teatrului National "Radu Stanca", Constantin Chiriac, a fost premiat de Leeds Metropolitan University din Marea Britanie cu o diploma onorifica de Doctor in Arte, pentru contributia exceptionala la dezvoltarea si promovarea artelor.

Diploma i-a fost inminata directorului sibian pe 25 iulie de catre Noel Witts, […]

Dupa jazz, folkul

A treia editie a Galei Folk de la Garina se va desfasura intre 8-10 august si va reuni nume importante din folkul romanesc, precum Mircea Baniciu, Florin Chilian si Nicu Alifantis.

In prima seara de folk de la Garina, pe 8 august, incepind cu ora 19.00, vor sustine concerte Mircea Baniciu & Vlady Knejevici si A.G Weinberger […]

Dupa ce a fost premiat cu Best of Booker, Salman Rushdie a intrat si pe lista de 13 carti selectionate pentru Man Booker Prize 2008, alese dintre 112 manuscrise, dintre care 103 au fost inscrise, iar 9 introduse de juriu pe liste.

Romanul "The Enchantress of Florence" al lui Salman Rushdie figureaza pe lista din acest an a […]

Cinci legende rock care s-au stins din viata la 27 de ani sint comemorate intr-o expozitie fotografica deschisa la galeriile Proud Camden din Londra, intre 21 august si 12 octombrie, sub titlul "Forever 27".

Expozitia fotografica  reuneste […]

Pe lista filmelor ce vor concura in cadrul sectiunilor "Leul de Aur", "Horizons" si "Horizons documentaires" la Festivalul de Film de la Venetia se afla si "Pa-ra-da", o coproductie Italia-Franta-Romania. A 65-a Mostra venetiana va avea loc in perioada 27 august – 6 septembrie, iar in competitie sint inscrise 21 de pelicule.

Scriitorul turc Nedim Gürsel este cercetat in prezent la Istanbul pentru "insulta adusa valorilor religioase", dupa publicarea celui mai recent roman al sau, "Fiicele lui Allah". Cazul este extrem de similar cu cel al lui Orhan Pamuk.

Cercetarile au fost deschise in urma cu doua saptamini, ca urmare a unei plingeri, iar procurorii […]

Chateau de Lourmarin (Franta) va gazdui pe 2 august un spectacol special, intitulat "Cintarea Cintarilor – Varianta rock". Regia este semnata de Catalina Buzoianu, iar muzica - de trupa Iris.

Spectacolul, o reprezentatie franco-romana, […]

Scriitorul britanic Salman Rushdie a marturisit la inceputul acestei saptamini ca se gindeste sa scrie o carte despre cei 19 ani care au trecut de cind a fost condamnat la moarte printr-un decret religios iranian dupa publicarea romanului "Versetele satanice", carte considerata o blasfemie la adresa islamului.

Turneul mondial "Somewhere Back in Time", pe care trupa britanica de heavy metal Iron Maiden il sustine in aceasta perioada, urmind sa ajunga pe 4 august si in Romania, va fi subiectul unui film documentar, regizat de Scot McFadyen si Sam Dunn.

Regizorii Scot McFadyen si Sam Dunn de la Banger Films Inc., cunoscuti pentru filmul […]