Fundatia Dramafest, impreuna cu Teatrul Ariel – Tirgu-Mures si Uniter, in parteneriat cu E-ON, anunta lansarea concursului "Bursa de piese noi de teatru romanesti", un proiect care va premia cele mai bune compozitii de teatru care nu au mai fost publicate sau jucate pina in prezent.

Proiectul recompenseaza cele mai bune […]

Folkistul Mircea Baniciu a fost aclamat joi, 3 iulie, de pese 600 de persoane prezente la concertul pentru lansarea "Esarfei", primul volum din albumul sau solo "Best Of".

Pe scena Hard Rock Cafe, Baniciu a cintat mai multe balade cunoscute, dar si piese nemaiauzite in concert, acompaniat de trupa Pacifica din care fac parte […]

Festivalul de jazz Samfest se desfasoara in serile de 4 si 5 iulie, in Piata "25 Octombrie" din Satu Mare.

Regalul de jazz va dura doua zile, iar cel mai asteptat concert din acest an este cel sustinut de tobosarul american Billy Cobham si formatia sa. Catalogat drept unul dintre cei mai buni tobosari din toate timpurile, […]

Piesa va avea premiera la Teatrul de Nord din Satu Mare si este o dramatizare dupa cartea lui Marin Mincu, "Jurnalul lui Dracula".

Spectacolul regizat de Alexander Hausvater va fi jucat in stagiunea viitoare, care va incepe in toamna. Preselectia pentru alegerea distributiei va avea loc pe 25 august.


 
Luni, 7 iulie, de la ora 17.00, la Clubul Taranului din cadrul MTR va avea loc lansarea cartilor "Anii '90 si bucurestenii" si "Arca lui Noe. De la neolitic la Coca-Cola", editia a II-a. La eveniment vor participa Vintila Mihailescu, Andrei Plesu, Anca Oroveanu, Cristian Tabara si Serban Anghelescu.

Anii '90 si […]

Berti Barbera si chitaristul Nicu Patoi lanseaza STRINGASONG, un album de colectie realizat exclusiv in regim acustic si interpretat in onoarea marilor nume din muzica mondiala contemporana.

STRINGASONG, realizat impreuna cu cvartetul de coarde "Sangam", contine 13 cover-uri si piesa "Tears", compusa de Nicu Patoi. Printre […]

Muzeul National de Arta al Romaniei organizeaza vineri, 4 iulie, de la ora 19.00, conferinta "Bijuterie vs. accesoriu. Material, forma, design". La eveniment vor participa Carla Szabo si Roxana Davidescu, designeri de bijuterii.

Vizitatorii vor putea astfel descoperi chiar de la specialisti micile secrete ale realizarii de […]

Dupa ce in 2007 i-a aparut in germana o antologie selectiva din volumele de poezie si a obtinut importantul premiu Friedrich-Gundolf, Nora Iuga revine in atentie cu trei traduceri ale romanului sau, Sexagenara si tinarul, in bulgara, franceza si slovena. Volumul a fost recompensat in 2000 cu Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania […]
Festivalul International de Film de la Karlovy Vary (Cehia), cel mai important festival de film de categoria A din Europa Centrala si de Est, va incepe miine, 4 iulie.

Romania este reprezentata in competitie de regizorul Radu Muntean, cu pelicula […]

Anul acesta, Bayreuth Festival, prestigioasa manifestare germana dedicata muzicii lui Richard Wagner, va oferi publicului, pentru prima data in istorie, posibilitatea de a viziona o opera live, pe internet.

Anuntul pare incredibil pentru multi, fiindca un bilet la acest festival costa aproximativ 200 de euro, iar listele de […]