Radu Beligan, Nadia Comaneci si Stefan cel Mare sint printre cele "13 legende ale judetului Bacau".

Cetatenii judetului Bacau si-au desemnat personalitatile favorite care au plecat din randul lor, iar rezultatele au fost publicate intr-un sondaj CURS, pe primul loc situandu-se Nadia Comaneci, cu 98% din preferinte, informeaza […]

Presedintele Institutului Cultural Roman, Horia-Roman Patapievici, a fost ales vicepresedinte al retelei institutelor culturale din Uniunea Europeana – EUNIC, in urma votului conducatorilor organizatiilor membre, care s-au reunit la Berlin.

Patapievici va detine timp de doi ani functia de vicepresedinte al EUNIC, urmand […]

Marele premiu al celei de-a XVI-a editii a Festivalului International de Teatru "Atelier", care s-a desfasurat la Baia Mare in perioada 15-22 iunie, i-a revenit spectacolului "Mantaua", prezentat de Credo Theatre din Sofia.

"Mantaua", un spectacol dupa Gogol, jucat in limba engleza, a fost realizat de Nina Dimitrova, Vasil […]

"Grindhouse", proiect alcatuit din doua filme semnate de Quentin Tarantino, respectiv Robert Rodriguez, va fi prezentat in premiera in Romania, in cadrul Festivalului International al Producatorilor de Film Independenti (IPIFF), care are loc la Constanta, intre 14 si 20 iulie.

"Grindhouse" este un proiect comun al celor doi […]

Juriul si-a argumentat decizia numindu-l "unul dintre cei mai originali, consistenti si imprevizibili autori din generatia '80".

Proiectul Bursa Valorilor Romanesti, initiat de Realitatea TV, care urmareste sa evidentieze in fiecare luna cite o personalitate de exceptie din zece domenii de activitate, pe baza unor criterii […]

Romanul "Visatoarele", care prezinta experinta americana a unei romance care vrea sa aiba o cariera stralucita, va fi lansat miercuri, in cea mai noua serie initiata de editura Polirom, "Romance.

La lansarea care va avea loc la Libraria Carturesti vor fi prezente actritele Ilinca Goia si Mihaela Sarbu, alaturi de scriitorul […]

Profesorul universitar Victor Iancu, scriitor, lingvist de prestigiu si fost secretar general al Comisiei Nationale pentru UNESCO, a decedat sambata dupa-amiaza, la varsta de 72 de ani, iar inmormantarea va avea loc miine, 24 iunie, la Baia Mare.

Doctor in filologie la Universitatea Babes Bolyai din Cluj (1967), Victor Iancu […]

Cateva zeci de mii de spectatori au asistat, vineri, 20 iunie, la concertul verii, sutinut in aer liber, la New York, de soprana Angela Gheorghiu si tenorul Roberto Alagna, alaturi de corul si orchestra Operei Metropolitan, care au interpretat arii din opere celebre, inclusiv in limba romana.

Concertul, care a inaugurat […]

Trupa de teatru Blitz, formata din persoane aflate in detentie in Penitenciarul Arad sustin, luni, 23 iunie, la Teatrul Nottara din Bucuresti, spectacolul cu piesa "Joi", care a fost scrisa de un detinut.

Directorul Penitenciarului din Arad, Dan Halchin, a declarat ca reprezentantiile anterioare ale acestei trupe de teatru, […]

Rectorii universitatilor din Timisoara, scriitori, critici literari, preoti greco-catolici si unul dintre co-autorii Proclamatiei de la Timisoara s-au adunat, sambata, pentru a transmite mesaje de sustinere a IPS Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului,. Un numar de 51 de cadre didactice de la Universitatea de Vest din Timisoara […]