Tim Russert, renumit jurnalist politic al canalului de televiziune NBC, unde era gazda unui celebru talk-show, a murit vineri, la virsta de 58 de ani, in urma unui atac de cord pe care l-a suferit in timp ce inregistra pentru editia de duminica a emisiunii, informeaza Reuters si AFP.

Scurtmetrajul "Alexandra" de Radu Jude va rula in competitia de scurtmetraje din cadrul Festivalului Paris Cinéma, care are loc intre 1 si 12 iulie.

Filmul lui Jude concureaza cu alte 19 filme, precum "As I Lay Dying" de Yuhang Ho (Malaezia), "Boulevard l'ocean" de Celine Novel (Franta), "Cargo" de Leo Woodhead (Noua Zeelanda), […]

Cea de-a doua editie a Festivalului de Film Bucuresti (BFF) va avea loc in perioada 28 iunie - 6 iulie si va acorda premii in valoare totala de 26.500 de euro, pentru cele patru sectiuni competitionale - lungmetraj, scurtmetraj, documentar si pentru programul CineMareaNeagra.

Festivalul de Film Bucuresti va ramine fidel cinefililor […]

In perioada 20-22 iunie 2008, Institutul Cultural Roman din Varsovia va realiza portretul unuia dintre cei mai importanti regizori romani ai momentului, Nae Caranfil. Proiectiile vor avea loc la Poznan.

Portretul va cuprinde cele mai cunoscute filme ale lui Nae Caranfil: "E pericoloso sporgersi" (1993), "Asfalt […]

Warren Beatty a fost onorat de Institutul American de Film (AFI) cu premiul pentru intreaga cariera in cadrul unei ceremonii care a avut loc pe 12 iunie la Los Angeles.

La eveniment au participat numeroase staruri, precum Jane Fonda, Jack Nicholson, Dustin Hoffman, Diane Keaton, Quentin Tarantino sau Halle Berry. Hoffman si-a […]

Spectacolul "Podul sinucigasilor" de Paul Ioachim, in care joaca actorul Dan Tudor, va avea premiera pe 17 iunie la The Granary Theatre din Cork, Irlanda.

"Podul sinucigasilor" va fi prezentat in Irlanda cu titlul "End of the Line", in regia […]

A doua editie a festivalului international, desfasurat sub tema "Superstitii", va avea loc in perioada 13-18 iunie la Targoviste.

Expresie a intalnirii, a schimbului, "Babel" este, in viziunea organizatorilor, un simbol al diversitatii. Festivalul isi propune sa refaca legatura dintre arta si comunitate, sa reprezinte un punct […]

Cea de-a XV-a editie a Festivalului International de Teatru de la Sibiu, care s-a desfasurat in perioada 29 mai-8 iunie, a adus o serie de parteneriate si colaborari cu centre culturale importante din intreaga lume, a precizat, joi, 12 iunie, directorul Festivalului, Constantin Chiriac, intr-o conferinta de presa organizata la Teatrul […]
Lansarea volumului scris de Alexandru Matei, cel mai recent titlu din colectia "Noua critica & Istorie literara" de la Cartea Romaneasca, a avut loc astazi, 12 iunie, la Institutul Francez din Bucuresti. Alaturi de autor, la eveniment au fost prezenti Sorin Antohi, Paul Cernat si Alex. Leo Serban.