Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR) – in colaborare cu Carturesti, Primaria Municipiului Bucuresti si Primariile sectoarelor 1 si 2 – va inchide in perioada 6-8 iunie 2008 strada Arthur Verona din centrul capitalei, in cadrul evenimentului ce poarta numele de Street Delivery, arata un comunicat OAR.

Pentru trei zile, […]

Un autor indonezian a aruncat, duminica, 100 milioane de rupii (10.740 dolari) dintr-un avion, pentru a face reclama noii sale carti, ceea ce a provocat o invalmaseala pentru bani printre locuitorii saraci din zonele deasupra carora zbura avionul, relateaza Reuters.

Tung Desem Waringin a aruncat banii dintr-un avion deasupra […]

Yves Saint Laurent, unul dintre marii designeri ai secolului XX, care a oferit o noua libertate femeilor printr-un stil care a amestectat femininul si masculinul si a carui emblema a fost smokingul, a murit duminica, la varsta de 71 de ani, relateaza AFP. Starea sa de sanatate era in declin de mai multe luni de zile.

Nascut […]

Directorul Festivalului de Teatru din Edinburgh, Jonathan Mills, a declarat, duminica, 1 iunie, la Sibiu, ca orasele Sibiu si Edinburgh sint nascute sa gazduiasca astfel de festivaluri in care sa implice comunitatile locale si sa puna in valoare arhitectura strazilor si a cladirilor. Iar ambasadorul Israelului in Romania, David Oren, […]
O carte cu format urias, avind inaltimea de o jumatate de metru, latimea de un metru (deschisa) si grosimea de un sfert de metru va fi lansata luni, 2 iunie, la Libraria Teatrului National, de editura Paidea.

Lucrarea, editata intr-un exemplar unic si reprezentind Tetraevangheliarul, reprezinta o replica post-moderna a […]

Doua spectacole romanesti, "Ready «Modern» Made", semnat de coregraful Florin Fieroiu, si "Cind zina nu mai face vraji", care are in distributie un grup de copii din Banat, participa la Festivalul International de Dans si Teatru de Miscare de la Praga.

Aflat la cea de-a 20-a editie, Festivalul International de Dans si […]

Fotograful Cosmin Bumbut verniseaza, luni, la ora 19.00, la Galeria Muzeului de Arta din Cluj-Napoca, expozitia foto "Still Sound", prezentarea acesteia, care are loc in cadrul TIFF, fiind acompaniata de piesele muzicianului Vlaicu Golcea.

Vizitatorii Galeriei vor fi pusi in fata unei experiente inedite: "exponatele" sint […]

Cincisprezece scriitori, printre care americanul Paul Auster, canadianca Margaret Atwood si cehul Ivan Klima, vor rememora evenimentele din 1968 care i-au marcat, in cadrul celei de-a 18-a editii a Festivalului Scriitorilor de la Praga.

"Exista multe paralele intre ce s-a intimplat atunci si ce se intimpla azi. Eu am ramas […]

Regizorul sirb Zelimir Zilnik, ale carui filme au fost prezentate, simbata, 31 mai, pentru prima data in Romania, in cadrul Festivalului International de Film Transilvania, a declarat, dupa 40 de ani de cariera, ca productiile sale au avut un succes mai mare decit se astepta.

Filmele "Kenedi merge acasa" (2003), "Kenedi, […]

Documentarul "Nu te supara dar..." de Adina Pintilie si "Alexandra" de Radu Jude sint doua dintre peliculele care participa la Festivalul International de Film de la Cracovia, Polonia (30 mai- 5 iunie) si la Festivalul International de Film de la Huesca, Spania (5-14 iunie).

Festivalul de Film de la Cracovia

"Nu […]