Unsprezece companii din opt tari de pe patru continente invita publicul la dans in cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu, cumulind peste douazeci de ore de step, hip-hop sau flamenco.

"Artistii tes povesti sau creeaza imagini, redau momente ale vietii banale sau pur si simplu transmit energii. La FITS se […]

Ziua Rroma din cadrul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) s-a desfasurat, simbata, 31 mai, atit in cinematografele clujene, cit si in curtea Muzeului de Arta, unde s-a si incheiat cu o petrecere condimentata cu "rock'n'rrom".

Ziua Rroma a inceput cu proiectia unei serii de filme la Arta si Victoria, spectatorii […]

Directorul Baletului Israelian, Dan Rudolf, a declarat, simbata, intr-o conferinta de presa la Sibiu, ca arta este cel mai bun ambasador al Israelului, insa bugetul pe care il are compania sa de dans este foarte mic, iar dansatorii sint foarte slab platiti, in pofida muncii enorme pe care o depun.

"E foarte multa munca si […]

Filmul si muzica au mers intotdeauna mina-n mina, iar acest fapt a fost demonstrat inca o data la TIFF, unde in prima zi a festivalului aproximativ 150 de masini s-au inghesuit in parcarea unui mall din Cluj, unde a fost amenajat un cinema de tip drive in, pentru vizionarea filmului "Shine a Light".

La cea de-a saptea editie, […]

Teatrul polonez "A" prezinta spectacolul de strada "Exultet", inspirat din rituri de trecere, simbata seara, in Parcul Herastrau. Spectacolul "Exultet", adus la Bucuresti de Institutul Polonez, este inspirat din riturile de trecere precum ceremoniile de initiere, moartea si renasterea sau schimbarea statutului religios si social […]
Opera Nationala Bucuresti gazduieste pe 2 iunie, incepind cu ora 18.30, spectacolul de balet Romeo si Julieta de Serghei Prokofiev, productie a Baletului Israelian.

Tragica poveste shakesperiana despre dragostea dintre Romeo si Julieta, infiripata pe fundalul conflictului dintre puternicele familii Montague si Capulet - […]

Scriitorul belgian Paul Emond, care si-a lansat vineri la Sibiu citeva volume, a declarat ca ii place mult teatrul romanesc, "pentru ca are uneori un amestec de expresionism si chiar de grotesc, in sensul estetic al termenului".

"Teatru", "Povestiri cu tablouri", "Suzanne si marul", "Avraam si femeia adultera", "Peisaj cu […]

Facultatea de limbi si literaturi straine a Universtatii Bucuresti ii va decerna, pe 5 iunie, titlul de Profesor Honoris Causa lui Andrei Codrescu, pentru contributia la promovarea "luciditatii" critice postmoderne, la cunoasterea literaturii si civilizatiei romane in Statele Unite, precum si la insertia imaginativa a spiritului romanesc […]
Peste 150 de edituri si-au anuntat participarea la editia 2008 a Tirgului de carte Bookfest, care are loc in perioada 4 si 8 iunie, in pavilioanele 13-17 de la Romexpo, pe o suprafata de expunere de 5.000 de metri patrati.

Si in acest an, Cristian Juncu, directorul executiv al Asociatiei Editorilor din Romania (AER), organizatorul […]

Marius Ianus contesta sesiunile de finantare de carte si reviste culturale, organizate de Administratia Fondului Cultural National (AFCN), sustinind ca se intimpla lucruri "foarte murdare" si ca DNA ar trebui sa se sesizeze, acuzatiile scriitorului fiind respinse de directorul AFCN, Andreea Grecu.

Scriitorul Marius Ianus […]