Cristian Mungiu, Mircea Cartarescu, Silviu Purcarete si Andrei Serban se numara printre nominalizati la prima editie a Premiilor Nationale pentru Arte, ce vor fi inminate de premierul Calin Popescu Tariceanu in cadrul unei ceremonii organizate la Ateneul Roman.

Nominalizarile pentru editia 2008 a Premiilor Nationale pentru […]

Chick Corea, John McLaughlin, Christian McBride, Kenny Garrett si Vinnie Colaiuta vor sustine un concert la Bucuresti, pe 26 octombrie. Cei cinci artisti vor prezenta show-ul "Five Peace Band". Pretul biletelor la spectacol urmeaza a fi anuntat ulterior.

Chitaristul John McLaughlin a mai concertat la Bucuresti pe 15 mai. […]

Luna mai are 31 de zile, in care se intimpla multe: Cupa UEFA, finala Ligii Campionilor, alegeri prezidentiale in Republica Dominicana, cutremure, Eurovision, legalizarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex in California, mai un ciclon, mai o tornada. "Suplimentul de cultura" a facut o selectie a celor mai importante vesti […]
Unul dintre cele mai indragite personaje Disney, ursuletul Winnie si prietenii sai din Padurea celor 100 de stejari vin la Bucuresti. Este pentru prima data cind un show live al companiei Disney se va afla in Romania.

Disney Live! Winnie the Pooh este adus in Romania de Podium Productions si Feld Entertainment. Spectacolele […]

Ce nu trebuie sa ratati saptamina aceasta la CNDB: instalatia lui Simion Cernica "Loc improvizat de reciclat (istorie)", gazduita pina pe 23 mai de Mediateca CNDB, si spectacolul "Remix (You come to see the show and you’ll get an extra burger!)" de Mihai Mihalcea, ultimul eveniment din cadrul proiectului "Amprenta". Reprezentatia […]
Dupa o absenta de 16 ani din librariile din Romania, inca doua opere ale marelui scriitor american Ernest Hemingway, laureat al Premiului Pulitzer (1953) si al Premiului Nobel pentru Literatura (1954), sint disponibile cititorilor, in traduceri noi. Este vorba despre "Fiesta", romanul de debut al lui Ernest Hemingway, aparut in traducerea […]
Cea de-a 53-a editie a Targului International de Carte de la Varsovia s-a incheiat pe 18 mai. La editia din acest an, Israelul a detinut statutul de invitat oficial.

Romania a fost prezenta cu 11 standuri (unul fix si zece mobile) – de fapt, siluete in marime naturala ale unor poeti romani contemporani, sub deviza "Romanul […]

A doua editie a Noptii Albe a Galeriilor va avea loc vineri, 23 mai, la Bucuresti. In cele 14 galerii vor expune si vor performa peste 70 de artisti.

Pe linga expozitiile curente gazduite, galeriile propun si programe speciale cu performance-uri, concerte, […]

Regizorul portughez Manoel de Oliveira, care va implini, in decembrie, 100 de ani, a fost onorat cu primul Palme d'Or din cariera, luni, 19 mai, la Festivalul de la Cannes, drept omagiu pentru activitatea sa cinematografica, in prezenta membrilor juriului si a actorului-regizor american Clint Eastwood.

Regizorul a primit […]

Concursul National de Scenarii, initiat de HBO Romania si derulat in parteneriat cu Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR), organizatorul TIFF, si-a desemnat cei sase finalisti ai editiei 2008, cite trei pentru categoriile lungmetraj si scurtmetraj.

Astfel, pentru cel mai bun scenariu de scurtmetraj au fost selectate […]