"Endgame"/"Joc final", cel mai recent documentar al jurnalistului si regizorului american Alex Jones, va avea premiera vineri, 9 mai, la Sala Union a Cinematecii Romane.

Alex Jones analizeaza in "Joc final" evenimente pe care le considera inevitabile, precum un apropiat colaps al Statelor Unite ale Americii si formarea Uniunii […]

"Alexandra" de Radu Jude, "Valuri" de Adrian Sitaru si "Networking Friday" de Razvan Radulescu si Melissa De Raaf se afla printre cele 14 filme de scurtmetraj romanesti care vor rula la cea de-a cincea editie a Short Film Corner, eveniment organizat in cadrul Festivalului de Film de la Cannes.

Festivalul International de […]

Juriul alcatuit din Gabriel Dimisianu (presedinte), Daniel Cristea-Enache, Mircea A. Diaconu, Cornel Ungureanu si Dan C. Mihailescu (membri) a nominalizat prin vot urmatorii autori Polirom si Cartea Romaneasca:

La sectiunea „Proza” sint nominalizati Ioan Lacusta pentru romanul "Luminare" (Coborirea in text) aparut in colectia […]

Metamorfoza pe care hainele o produc asupra corpului este o veche obsesie a creatorilor de moda. Pe 7 mai, la Muzeul Metropolitan din New York s-a deschis o expozitie care prezinta influenta super-eroilor din benzile desenate si din peliculele cinematografice asupra modei contemporane.

Numerosi creatori s-au inspirat in secolul […]

Scriitorii vor sustine lecturi la Festivalul Respekt, care se va desfasura la Praga intre 13 mai si 30 iunie.

Cel mai vechi festival de "world music" din Cehia, aflat la cea de-a XI-a editie, aduce pe scena pragheza nume consacrate ale genului, dar si interpreti noi din Canada, Congo, Franta, Iran, Israel, Mali, Nigeria, […]

Vineri, la Sala Eforie din Bucuresti va avea loc Gala "Ion Popescu - Gopo", eveniment organizat de Cinemateca Romana si dedicat împlinirii a 85 de ani de la nasterea cineastului.

In cadrul acestei manifestari va fi lansat volumul "Puterea omuletului" de Theodor Leontescu si se va prezenta publicului copia restaurata […]

A X-a editie a Festivalului International de Jazz "Richard Oschanitzky" va avea loc la Iasi in perioada 9-11 mai. Aura Urziceanu este invitata de onoare din acest an.

Organizata de Societatea Romana de Televiziune - Studioul TVR Iasi, in colaborare cu Goethe-Zentrum, Centrul Cultural Francez si Radio Iasi, in parteneriat cu […]

Spectacolele "Povestiri despre nebunia (noastra) cea de toate zilele" de Radu Afrim, "Requiem" de Alexander Hausvater si "Inmormantarea" de Laszlo Bocsardi vor fi jucate in cadrul celei de-a doua editii a festivalului multicultural "Fara bariere", care se desfasoara intre 15 si 26 mai, la Satu Mare.

De asemenea, in cadrul […]

Regizorul Andrei Serban considera ca teatrul nu trebuie sa transmita un mesaj, in general, iar piesa "Spovedanie la Tanacu", care va avea premiera luni la Teatrul Odeon, a avut ca obiectiv in primul rind intelegerea personajelor.

"Teatrul trebuie sa reprezinte viata. Trebuie sa inteleaga si sa traiasca misterul paradoxului […]

Proiectul "Scriitori pe Calea Regala", care promoveaza lectura in sase orase din Romania - Bucuresti, Iasi, Suceava, Alba Iulia, Sibiu si Medias - va debuta vineri la Palatul Elisabeta, in prezenta regelui Mihai, a reginei Ana, a principesei Margareta si a principelui Radu.

"Scriitori […]