Primul volum din "Jurnalul lui Carol I" si noi carti de Eugen Istodor si Alexandru Vakulovski se numara printre titlurile ce vor fi publicate de Polirom in mai, care este, totodata, prima luna in care editura va publica saptamanal patru traduceri din literatura universala.

Pastrat in arhiva familiei regale si, mai apoi, la […]

Scriitorul Mircea Cartarescu, aflat intre 3 si 5 mai intr-un turneu literar in Suedia, a terminat volumul ce incheie trilogia "Orbitor" si-l va lansa in toamna, cel mai probabil la Humanitas, potrivit unor surse din lumea literara.

Romanul "Orbitor" este cel mai recent proiect al lui Cartarescu, din care a publicat primele […]

Formatiile Cargo, Vita de Vie, Iris si Celelalte Cuvinte se numara printre artistii care vor concerta la festivalul ARTmania, care se va desfasura in Piata Mare din Sibiu, intre 15 si 17 iunie, informeaza organizatorii.

Evenimentul numara si formatii straine, precum Within Temptation, Anathema, My Dying Bride, Tarot, The […]

Un spectacol in regia lui Radu Afrim pe textul "Juste la fin du monde" si o seara cu proiectii de filme, o lectura bilingva si o conferinta despre Jean-Luc Lagarce vor avea loc la Bucuresti, in anul in care acest autor si regizor francez este omagiat in tari din intreaga lume.

Sase lungmetraje realizate in Bulgaria, Rusia, Armenia si Turcia concureaza la trofeele sectiunii CineMareaNeagra, dedicata productiilor tarilor din bazinul Marii Negre, in Festivalul de Film Bucuresti ce va avea loc in perioada 4-14 mai, anunta organizatorii.

Festivalul Filmului European se deschide joi, 3 mai a.c., la Muzeul Taranului Roman, cu pelicula italiana "Pamantul" ("La Terra"), urmand ca pana la 13 mai sa fie prezentate, la Bucuresti si in alte patru orase din tara, 46 de filme din 24 de tari.

Profesorul Matei Calinescu sustine, joi, 2 mai a.c., la Universitatea Stockholm, o prelegere pe tema modernitatii si postmodernitatii, informeaza Institutul Cultural Roman (ICR) din Stockholm, co-organizator al evenimentului.

Matei Calinescu este cunoscut in Suedia prin lucrarea "Cele cinci fete ale modernitatii", aparuta […]

A treia editie a concursului de debut pentru carti de studii si eseuri organizat de Editura Polirom, concurs ce poarta numele "Ioan Petru Culianu", se va desfasura in perioada mai-octombrie 2007.

Lucrarile prezentate trebuie sa se inscrie in domeniile: istoria religiilor, studii culturale, mentalitati, antropologie. Pot participa […]

Sibiu Jazz Festival, cel mai important eveniment de gen din Romania, incepe la Sibiu pe 5 mai. In aceeasi zi va demara Gala formatiilor studentesti de jazz, editia a saptea, desfasurata in pavilionul multifunctional din centrul orasului.

In cadrul festivalului, timp de noua zile, vor avea loc concerte, jam sessions, […]

Chitaristul Paco de Lucia, considerat o legenda a muzicii flamenco, va sustine un concert la festivalul PLAI de la Timisoara, ce va avea loc intre 14 si 16 septembrie si va cuprinde si spectacole de teatru, dans, lansari de carte sau expozitii de fotografie, anunta organizatorii.