Numita Les diners de Gala, cartea a aparut prima oara in 1973. Continea 136 de retete culinare compilate de catre pictor si de catre sotia acestuia si era impartita in 12 capitole cu titluri de genul Cele mai mari indispozitii liliputane (carne) sau Atavismul dezoxiribonucleic (legume). Cartea este ilustrata cu desene de Dali si fotografii ale pictorului pozand langa mese pregatite pentru banchete somptuoase. Un al zecea capitol poarta titlul de „Cele «o mananc pe Gala»“ si are ca subiect afrodisiacele.
„Bucatari celebri si entuziasti ai artei stiau de ani buni de aceasta carte, dar, cum au supravietuit numai 400 de exemplare din original, volumul nu era decat la indemana unui grup restrans de colectionari bogati. Republicand-o, speram sa o aducem in bucatariile de azi“, a explicat purtatoarea de cuvant a editurii Taschen. „Doar rasfoind-o, oricine poate intelege imediat ce artifact cultural este aceasta carte: retete de la cei mai mari bucatari francezi, retete care sunt servite si astazi, ilustratii foarte frumoase, realizate special pentru aceasta carte, si retete pe care oamenii le vor aprecia doar citindu-le sau pe care, daca au curaj, se vor lasa provocati sa le incerce in bucatarie“.
Deja multi specialisti se asteapta ca Les diners de Gala sa fie un mare succes de librarie. Deja pe Amazon UK cartea este pe primul loc la bestsellere in sectiunea „entertaining and holiday cooking“.