Muzeul de Arta din Cluj-Napoca gazduieste in perioada 16 septembrie -15 octombrie expozitia "Cel ce se pedepseste singur. Stefan Bertalan, Florin Mitroi, Ion Grigorescu: arta si Romania in anii '80-'90".

Coordonatorul proiectului, Erwin Kessler, evidentiaza elementele care particularizeaza aceasta expozitie: "Pe de-o parte, […]

In perioada 16-18 septembrie, Institutul Cultural Roman, in parteneriat cu Ambasada Irlandei la Bucuresti si Institutul Irlandez de Film, organizeaza Zilele Filmului Irlandez. Evenimentul va include doua filme de lungmetraj – Kings de Tom Collins si Cre Na Cille de Robert Quinn –, documentarul Cinegael Paradiso de Robert Quinn […]
Campania "Metropoezia" ("Wiersze w Metrze"/"Poems in the Underground") revine in perioada 15 septembrie – 11 octombrie la Varsovia. Textele unor poeti contemporani europeni, printre care si trei romani, vor fi afisate timp de o luna in statiile de metrou.

Actorul Nicu Constantin a incetat din viata marti, 15 septembrie, in jurul orei 16.45, in urma unui stop cardio-respirator.

Comandantul Spitalului Militar, generalul Ioan Sirbu, a declarat pentru MEDIAFAX ca actorul Nicu Constantin a decedat […]

Actorul american Patrick Swayze, cunoscut pentru rolurile sale din "Dirty Dancing" si "Fantoma mea iubita", a murit dupa o lupta indelungata impotriva cancerului de pancreas.

Patrick Swayze a anuntat […]

Seria "Lecturilor incrucisate" revine in aceasta toamna la Centrul Cultural Francez (CCF) din Iasi cu o seara de lectura dedicata scriitorului Jules Renard, creatorul binecunoscutului personaj Morcoveata.

Atit cei mari, cit si cei mici sint invitati […]

Zilele acestea, mergeti pe mina regizorului Radu Jude si urmariti filme franceze la Sala Elvira Popescu din Bucuresti. Parte a programului "Mina libera lui..." initiat de Institutul Cultural Francez, proiectiile vor avea loc intre 15 si 17 septembrie.

Incredintat mai multor tineri cineasti romani, proiectul "Mina libera lui..." […]

Centrul National al Dansului Bucuresti (CNDB) prezinta in perioada 17-20 septembrie Platforma Dansului Contemporan. Publicul este asteptat la un maraton fara precedent, alcatuit din 21 de spectacole.

Deschiderea va avea loc pe 17 septembrie, la ora 15.30, primele reprezentatii fiind:
 
Stage Psychosis […]

Primaria Municipiului Bucuresti organizeaza intre 12 si 20 septembrie evenimentul "Zilele Bucurestiului", sarbatorind astfel implinirea a 550 de ani de la atestarea documentara a orasului. Cu acest prilej, iubitorii de teatru pot beneficia de reprezentatii gratuite la spectacolele Teatrului de Comedie.