Asociatia E-cart.ro organizeaza luni, 13 iulie, incepind cu ora 19.00, la Gradina de Vara Uniter, dezbaterea cu titlul "Ce (mai) e de facut?", moderata de Florin Poenaru. Participa Florin Bobu, Vasile Ernu, HAïDE, Cezar Lazarescu, Ioana Nemes si Skapti Runólfsson.

Scriitorul german Jochen Schmidt, care va sustine la Iasi o lectura publica marti, 14 iulie, de la ora 19.30, la cafeneaua La Corniche din Moldova Mall. Autorul va citi trei scurte povestiri comice din ultima sa carte Mein wichtigsten Körperfunktionen (Cele mai importante functii ale organismului meu).

Jochen […]

Editura Polirom inaugureaza in aceasta vara o noua serie de autor ce reuneste, in douasprezece volume, opera bine-cunoscutului cleric, teolog si om de cultura Valeriu Anania (IPS Bartolomeu Anania, Mitropolit al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului). […]
In 16 iulie, clujenii sint invitati sa descopere farmecul orasului prin activitati interactive si neconventionale, in cadrul proiectului "Clujul are farmec, puls si identitate". Cu sloganul Salutari de la Cluj, organizatorii proiectului, Asociatia pentru Performanta si Cultura, in parteneriat cu Primaria Municipiului Cluj-Napoca, […]
Muzeul Taranului Roman si Atelierul de Carte, cu sprijinul www.petocuri.ro, lanseaza duminica, 12 iulie, de la ora 21.00, "Vesmint de hirtie pentru cabina de proiectie". Evenimentul este completat prin proiectia filmului mut "Cabinetul figurilor de ceara", ilustrat muzical de ansamblul Einuiea. Intrarea este libera.

In perioada […]

Nu mai putin de 15 artisti consacrati ai genului folk au confirmat participarea la prima editie de "Folk Maraton", ce va avea loc pe 30 septembrie la Sala Palatului din Capitala.

Publicul ii va putea vedea, intr-o suita de recitaluri […]

Festivalul de Arte Vizuale "ManyFest" din Timisoara, ajuns anul acesta la a treia editie, va incepe vineri, 10 iulie, in Mansarda Facultatii de Arte si Design. Festivitatea de deschidere va fi urmata de un concert in Piata Unirii.

Festivalul "ManyFest" […]

Spectacolul "Femeia tinta si cei zece amanti" de Matei Visniec, regizat de Claire Dancoisne, o coproductie a Teatrului National "Radu Stanca" Sibiu si a Teatrului "La Licorne" a fost prezentat in Franta cadrul programului "Lille 3000".

"Femeia tinta si cei zece amanti", creat la Sibiu de catre regizoarea franceza Claire Dancoisne […]