Campania "Mari polono-romani" face parte din Programul de Diplomatie Publica prin care ICR Varsovia isi propune sa genereze o atitudine favorabila fata de Romania si romani si sa neutralizeze stereotipurile cu privire la romani, manifestate uneori in societatea poloneza. Demarata la sfirsitul lunii iunie la Cracovia, campania va continua […]
Centrul Cultural Francez din Iasi organizeaza miercuri, 8 iulie, de la ora 17.30, o noua intilnire din seria "Lecturilor incrucisate", in care invitatii vor discuta despre Samuel Beckett. Participa Anca Maria Rusu, Irina Scutariu si Octavian Jighirgiu.

Sectia Germana a Teatrului "Radu Stanca" din Sibiu initiaza incepind cu acest an doua colaborari internationale de anvergura: un parteneriat cu Teatrul de Stat Hessian din Marburg, oras infratit cu Sibiul, si o colaborare de trei ani cu Teatrul de Stat Oberhausen.

Odata cu prezenta sectiei germane la Festivalul de Teatru […]

Incepind cu data de 5 iulie, centrul pentru arta si cultura contemporana Pavilion Unicredit a intrat in vacanta. Redeschiderea va avea loc pe 10 septembrie, odata cu o noua expozitie.
Intitulata "Exploring the return of Repression", aceasta va aduce la Bucuresti lucrari semnate de Luke Fowler (Marea Britanie), Jean Genet (Franta), […]
La festivalul de scurtmetraje Curtas Vila do Conde din Portugalia, desfasurat intre 4 si 12 iulie, vor participa anul acesta "Megatron" de Marian Crisan si "Renovare" de Paul Negoescu.

Festivalul Curtas Vila do Conde este unul dintre evenimentele cinematografice cu cea mai mare traditie in Portugalia, fiind cel mai important […]

"My song, best shoes, the cake, first flight, my friends, the passport, and the work I do…" va avea premiera pe 5 iulie, in cadrul Festivalului International de Dans organizat de Teatrul Silezian al Dansului din Bytom (Polonia), care se desfasoara intre 28 iunie si 11 iulie 2009.

Coregrafia ii apartine lui Mihai Mihalcea […]

In cadrul celei de-a 44-a editii a Festivalului International de Film de la Karlovy Vary, desfasurat in perioada 3-11 iulie, va fi proiectata coproductia romano-britanico-maghiara "Katalin Varga", in regia lui Peter Strickland, avindu-l ca producator pe Tudor Giurgiu.

Laureat al unora dintre cele mai importante premii literare (Guardian Fiction Prize, Geoffrey Faber Memorial Prize, Premio Grinzane Cavour, Prix du Meilleur Livre Etranger, James Tait Black Memorial Prize, culminind cu prestigiosul Booker Prize in 1996), "Swift este, cu siguranta, unul dintre cei mai buni romancieri contemporani ai […]
Dumitru Irimia, celebrul profesor de lingvistica, stilistica si poetica de la Universitatea "Al.I.Cuza" din Iasi – Facultatea de Litere, a trecut in nefiinta.

Doctor in filologie (1976, Limbajul poetic eminescian). Lucrari de specialitate […]

Pe 4 iulie, de la ora 19.00, artistele Eleni si Souzana Vougioukli vor cinta la Libraria Carturesti Verona din Bucuresti. Concertul este organizat de Fundatia Culturala Greaca din Bucuresti si Carturesti in cadrul evenimentelor paralele desfasurate cu prilejul expozitiei de fotografie "Lumina si umbre in Balcani".