Cu ocazia ceremoniei Premiului Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala 2009, organizata pe 25 iunie la Bucuresti, Fundatia ERSTE a lansat pe 19 iunie la Centrul National al Dansului din Bucuresti expozitia "Europa: Intre Document si Fictiune", care va ramine deschisa publicului pina pe 3 iulie.

Punctul de plecare l-a constituit […]

Intre 17 si 21 iunie, in Piata "George Enescu" din Bucuresti are loc a patra editie a Bucharest Music Film Festival, eveniment organizat de Primarie prin ArCuB.

Simbata de la ora 18.30 si duminica de la ora 18.00, puteti valsa […]

Doua productii ale Teatrului German de Stat Timisoara (TGST) se regasesc in selectia oficiala a celei de-a XIX-a editii a Festivalului National de Teatru, care va avea loc la Bucuresti la inceputul lunii noiembrie.

Unic selectioner al festivalului este criticul de teatru Cristina Modreanu, care a facut cunoscuta selectia […]

Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" din Bucuresti a lansat un apel catre public si mass-media, precum si o campanie intitulata "Salvati Muzeul Satului!", ingrijorat de efectele invecinarii cu Teatrul de Vara "Herastrau".

Principalul […]

Fête de la musique / Sarbatoarea Muzicii – binecunoscutul eveniment organizat in fiecare an la Iasi de Centrul Cultural Francez – aduce anul acesta un concert extraordinar de blues. Trenul de noapte si Blues Bang sint invitatii editiei a XIX-a, care va avea loc pe 21 iunie in Dublin Pub. Trupele promit publicului iesean un inceput […]
Evenimentele vor avea loc la standul de lansari al editurilor Cartea Romaneasca si Polirom (Hala 14, stand 5). Pentru programul lansarilor Editurii POLIROM, click AICI.

Lansari "Cartea Romaneasca"

  • JOI, […]
Seria Noptilor cu luna noua de la Centrul Cultural Francez din Iasi a ajuns la ultima reprezentatie din primul sezon. Luni, 22 iunie, de la ora 20.00, iubitorii de teatru vor asista la o alta piesa in interpretarea trupei Ludic: "Cind vinul este rece", dupa John Kendrick.

Turneul de lansare a volumului lui Adam Michnik, Marturisirile unui disident convertit (Polirom 2009) a inceput pe 15 iunie la Chisinau si va continua pina simbata, cind cartea va fi prezentata la Tirgul International de Carte Bookfest de la Bucuresti.

Programul lansarilor, dezbaterilor si al […]

"Boogie", in regia lui Radu Muntean, va rula in cinematografele din Franta incepind de astazi, miercuri, 17 iunie. Distribuit de compania Films Sans Frontières, un important distribuitor francez de filme de autor, "Boogie" va fi proiectat pe zece ecrane: trei in Paris, iar restul in Marsilia, Lyon, Lille, Grenoble, Tours, Caen si […]
Institutul Cultural Roman de la Paris invita luna aceasta trei tineri poeti romani sa isi citeasca poemele... in piata. Intre 18 si 21 iunie, in capitala Frantei va avea loc "Marché de la poésie" / "Piata poeziei", eveniment ajuns la editia cu numarul 27 si organizat in inima cartierului traditional al editorilor parizieni, Saint […]