Institutul Cultural Roman de la Bucuresti si Ambasada Republicii Federale Germania organizeaza marti, 14 aprilie, incepind cu ora 18.00, un eveniment intitulat "Operatiunea Valkyrie. Rezistenta germana in timpul regimului national-socialist", in cadrul caruia vor avea loc o conferinta si o proiectie de film documentar.

Centrul cultural german din Iasi organizeaza miercuri, 15 aprilie, de la ora 19.00, o "Seara de film german" in cadrul careia lectorul universitar Matthias Thesing va prezenta filmul "Das Leben der Anderen" / "Vietile altora".

Productia germana din 2006 este regizata de Florian Henckel von Donnersmarck si ii are in distributie […]

Cel mai recent volum al Ceciliei Stefanescu, Intrarea Soarelui, va fi lansat marti, 14 aprilie, de la ora 18.00, la Libraria Humanitas din Sibiu. Vor prezenta cartea, alaturi de autoare, Veronica D. Niculescu, Dragos Varga si Alex Radu.

In […]

In 14 aprilie, ICRNY prezinta un eveniment exceptional de lansare a editiei in limba engleza a cartii semnate de Andrei Codrescu si Ruxandra Cesereanu, "Submarinul iertat".

Festivalul Filmului Romanesc de la Chisinau, care trebuia sa aiba loc intre 11 si 17 aprilie, a fost aminat pe termen nedeterminat din cauza situatiei din Republica Moldova.

Organizat de ICR cu sprijinul Ambasadei Romaniei la Chisinau, al Moldova-Film si al Centrului National al Cinematografiei, Festivalul Filmului Romanesc […]

Pe 12 aprilie, la Centrul National al Dansului – Bucuresti (Sala Ronda), de la ora 20.00, va avea loc premiera spectacolului "Dance a playful body", sub directia artistica a Andreei Novac. Produs de Centrul de Cultura "George Apostu" Bacau prin Swiss Cultural Programme Romania, spectacolul este interpretat de Istvan Teglas.

12 aprilie 1961 este o data care va ramine in istorie: Yuri Gagarin devenea atunci primul om care zbura in spatiul cosmic. Tot pe 12 aprilie, douazeci de ani mai tirziu, avea loc primul zbor al unei navete spatiale americane. Librariile Carturesti din Cluj si Timisoara vor sarbatori pe 12 aprilie "Noaptea lui Yuri", actiune internationala […]
Filmlab, Institutul Cervantes si Fundatia Ratiu organizeaza vineri, 10 aprilie, de la ora 19.30, la Cinemateca Union, prima proiectie din Bucuresti a filmului "Constantin si Elena". Lungmetrajul documentar […]
Dupa-amiaza o repetitie deschisa a spectacolului "The Hammerer without a Masterer", seara un program de initiere in sound art, radio art si muzica contemporana. Acestea sint proprunerile Centrului National al Dansului Bucuresti (CNDB) pentru ziua de simbata, 11 aprilie.

Simbata, 11 aprilie, la Sala Ronda a CNDB, de […]

Intre 6 si 10 mai, la Timisoara va avea loc prima editie a Festivalului International de Scurtmetraj Timishort. In competitia oficiala vor intra 16 scurtmetraje (de fictiune, documentare, de animatie si experimentale) internationale, alese dintre cele aproape 350 de filme primite din toata lumea.

Printre surprizele competitiei […]