Cu o saptamana inainte de deschiderea celei de-a treia editii a Festivalului International de Scurt si Mediu Metraj NexT (1-5 aprilie), publicul bucurestean este invitat miercuri, 25 martie, la o noua editie a CineClubului NexT, la Cinema Elvira Popescu, incepand cu ora 19.00.

Pe 25 martie, la Clubul Taranului din Bucuresti va avea loc, de la ora 20.00, concertul tarafului lui Vasile Nasturica.

Concertul va constitui, printre altele, o repetitie generala a concertului pe care grupul il va sustine, in 1 aprilie 2009, la Banlieues Bleues din Paris. El va include in principal acea muzica a anilor ’70 […]

Intre 25 septembrie si 3 octombrie, Asociatia Romana de Film Independent – ARFI si Primaria Municipiului Iasi in parteneriat financiar si cultural cu Centrul National al Cinematografiei organizeaza prima editie a IIFF – Festivalul International de Film de la Iasi.

IIFF – Festivalul International de Film de la Iasi va […]

Simbata, 21 martie, la Palatul Universul va avea loc vernisajul unei expozitii ce dureaza... doua zile. Proiectul "My Space" al artistului Vlad Nanca va putea fi vazut in acest week-end intre orele 14.00 si 18.00.

Expozitia "My Space" de la Palatul Universul reprezinta intentia construirii unei zone autonome, a unei capsule […]

Peste o saptamina, pe 27 martie, iesenii vor putea viziona la cinematograful Victoria premiera celui mai recent film semnat Mircea Daneliuc, "Marilena".

Marilena lucreaza intr-o fabrica de incaltaminte si asteapta ca iubitul ei, Radu, plecat in Canada in cautarea unei vieti mai bune, sa o cheme la el si, astfel, sa o scape […]

Institutul Cultural Roman din Paris decerneaza vineri, 20 martie, la ora 20.00, premiul international de literatura francofona "Benjamin Fondane" scriitoarei de origine vietnameza Linda Lê.

Ceremonia marcheaza ziua internationala a francofoniei (20 martie) si va avea loc in prezenta presedintelui ICR, Horia-Roman Patapievici, […]

Inaugurat in 2008 in cadrul Anului aniversar "Iasi 600", fiind singurul festival din Romania care promoveaza preponderent curentul de avangarda denumit "Nu jazz", Festivalul International NewJazz Festival se pregateste pentru cea de-a doua editie. Printre artistii confirmati se numara Erik Truffaz (Franta) si Xaver Fischer Trio (Germania).

DJ-ul francez David Walters, cunoscut pentru evolutiile sale din deschiderea concertelor unor artisti precum David Bowie, Lenny Kravitz sau Morcheeba, va concerta vineri in Capitala, de la ora 21.00, in sala Elvira Popescu.

David Walters este un […]

Teatrul "Luceafarul" din Iasi participa la Festivalul Lille 3000 cu spectacolul pentru copii "Palatul de gheata"/"Le palais des glaces" dupa H.Chr. Andersen. Editia de anul acesta a festivalului se desfasoara intre 14 martie si 12 iulie.

Echipa de […]