Marcel Iures, Alexander Balanescu, Gigi Caciuleanu si Monique Schnyder participa la spectacolul de dans contemporan "Razvan Mazilu si invitatii sai", pe 10 februarie, pe scena Operei Nationale Bucuresti.

Evenimentul, parte a proiectului "Dance Energy", este organizat pentru sprijinirea unor licee de coregrafie din tara. […]

Documentarul "Podul de flori", de Thomas Ciulei, va fi proiectat, pe 13 si 14 februarie, la prestigiosul MoMA (Musem of Modern Art) din New York, informeaza Institutul Cultural Roman.

"Podul de flori" face parte dintr-o selectie de 35 de documentare […]

Scriitorul american John Updike, in virsta de 76 de ani, a incetat din viata, potrivit presei americane, pe 27 ianuarie. Acesta suferea de cancer pulmonar.

John Updike a fost autorul tetralogiei "Rabbit" si a fost distins de doua ori cu prestigiosul premiu Pulitzer. A practicat, de asemenea, jurnalismul si a studiat artele […]

Cinci orase din Romania vor ramine fara cinematograf, incepind cu 1 februarie, ca urmare a deciziei luate de Regia Autonoma de Distributie si Exploatare a Filmelor (RADEF), din cauza veniturilor foarte mici realizate si a cheltuielilor nejustificate, au anuntat liderii Sindicatului "Romania Film".

Cele cinci cinematografe […]

Iggy Pop si trupa lui, The Stooges, au decis sa anuleze toate concertele planificate anul acesta, printre care si cel de la B'ESTFEST, programat la Bucuresti, pe 3 iulie, in urma decesului chitaristului Ron Asheton.

"Hotarirea trupei este una […]

Veniturile aduse la bugetul de stat de industriile culturale, prin contractele pentru drepturi de autor, reprezinta 5,5% din PIB, mai mult decit industria mineritului, a declarat marti, in cadrul unei conferinte de presa, ministrul Culturii, Theodor Paleologu.

Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, declarase vineri, pentru […]

Lucrarile de modenizare a Muzeului National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" din Capitala costa 13.030.500 de euro si au fost atribuite companiei Artex Services International SRL din Bucuresti.

Pentru acest proiect, Artex Services International SRL este singura companie care a ofertat, potrivit anuntului de atribuire […]

Eurocinema Tinerimea Romana din Bucuresti isi va relua serile de proiectii cu doua pelicule semnate de spaniolul Fernando Leon de Aranoa, programate pe 31 ianuarie, si cu cele mai bune filme independente romanesti din 2008, "Alexandra" si "Elevator", pe 1 februarie.

In ultima zi din ianuarie, in cadrul portretului de regizor […]

Marti, 27 ianuarie 2009, de la ora 18.00, prima intalnire de Arte Martiale din 2009 de la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru 38, Bucuresti) aduce laolalta artisti, publicitari, consumatori si instante critice. Sub genericul "Publicitarte", invitatii Bogdan Naumovici, Emanuel Borcescu, Florin Ciulache, noper (Radu Pop) si Dan […]
Costurile transplantului de ficat in cazul lui Cristi Minculescu, vocalul trupei Iris, care va fi operat in Germania, vor fi suportate din Fondul National de Asigurari de Sanatate.

Ion Bazac, ministrul Sanatatii a decis, de asemenea, ca bugetul Ministerului pentru programul de tratamente in strainatate sa fie triplat, fiind […]