Dan Lungu este unul dintre autorii contemporani cu cele mai multe contracte de editare in strainatate • Autorul a fost dublu nominalizat la editia din 2008 a prestigioaselor premii "Jean Monnet • Un nou roman de Dan Lungu la Polirom: "Cum sa uiti […]
Filmul "4 luni, 3 saptamini si 2 zile", regizat de Cristian Mungiu, se numara printre favoritele la cistigarea Premiului Goya 2009, la categoria Cel mai bun film european. Gala va avea loc pe 1 februarie, la Madrid.

Regizorul roman va participa la decernarea […]

Piesele "Sake-ul matusii" (teatru kyogen) si "Doamna Aoi" (teatru No) vor deschide seria evenimentelor culturale dedicate Anului prieteniei dintre Japonia si Tarile Dunarene, pe 6 si 7 februarie, de la ora 19.00.

In timpul celor doua reprezentatii, […]

Filmul "Traieste!/Va, Vis et Deviens" de Radu Mihaileanu, o coproductie Franta/Israel din 2004, va fi prezentat in cadrul sectiunii 10 Years Of The Panorama Audience Award a Festivalului de Film de la Berlin.

Sectiunea Panorama va proiecta 48 […]

Scurtmetrajul "Balastiera #186", de Adina Pintilie si George Chiper, a obtinut o mentiune speciala, in timp ce "Fata galbena care ride" de Constantin Popescu a primit premiul publicului la Festivalul International de Film de la Trieste, desfasurat in perioada 15 – 22 ianuarie.

Mentiunea speciala a fost acordata filmului […]

Institutul Francez din Bucuresti, Teatrul Evreiesc de Stat si Ateneul Roman organizeaza la Bucuresti "Saptamina memoriei", in perioada 21-31 ianuarie. Evenimentul este prilejuit de Ziua mondiala a Memoriei dedicata victimelor Holocaustului, fixata pe 29 ianuarie.

PROGRAM

Vineri, […]

Expozitia pictorului moldovean Andrei Gamart, "Omul care merge prin umbra", este deschisa de joi, 22 ianuarie, la Galeria Montage din Bucuresti.

Andrei Gamart este consacrat in Republica Moldova, a expus la Centrul Expozitional "Brincusi" din Chisinau si are o expozitie permanenta la Galeria Alexander tot din capitala Moldovei. […]

Sindicalistii de la "Romania Film" au incetat greva foamei, dupa ce ministrul Theodor Paleologu a semnat, joi seara, protocolul prin care a fost schimbata componenta Consiliului de Administratiei a RADEF, au declarat reprezentantii Ministerului Culturii.

"Semnarea acestui protocol reprezinta un prim pas pentru rezolvarea situatiei […]

Regretatul Guillaume Depardieu, Kristin Scott Thomas si "Entre les murs" se numara printre nominalizarile pentru premiile César 2009, care vor fi decernate pe 27 februarie, la Paris.

Fiul lui Gerard Depardieu, Guillaume Depardieu, decedat […]