Criticul de film Alex. Leo Serban raspunde la intrebarea "Si totusi, de ce vedem filme?", pe 18 ianuarie, in cadrul seriei "Conferintele TNB". Intilnirea va avea loc la Sala Atelier a Teatrului National Bucuresti, de la ora 11.00.

Filmul "Slumdog Millionaire", cu cinci premii in palmares, a surclasat o alta pelicula creditata cu sanse mari la Oscar, "The Curious Case of Benjamin Button", la gala de decernare a Critics' Choice Awards, care a avut loc pe 9 ianuarie in orasul Santa Monica din statul american California.

Coproductia Hollywood-Bollywood, […]

Spectacolul de opera "La Rondine", pus in scena la Metropolitan Opera din New York, cu Angela Gheorghiu si Roberto Alagna in rolurile principale, va fi transmis live simbata, in cadrul seriei "The Met: Live in HD", la cinematograful The Light din Bucuresti.

Spectacolul […]

Bugetul Centrului National al Cinematografiei pentru finantarea productiilor cinematografice pentru ultima sesiune din 2008 este de 12 milioane de lei, mai mic cu 40% fata de sesiunea precedenta, in conditiile in care numarul proiectelor nu a scazut.

Astfel, Centrul National al Cinematografiei (CNC) va dispune de cele 12 de […]

Filmul "Cea mai fericita fata din lume", debutul in lungmetraj al lui Radu Jude, va avea premiera in cadrul Festivalului de la Berlin, pelicula fiind selectata in cadrul sectiunii Forum a prestigiosului eveniment, ce are loc intre 5 si 15 februarie.

"Cea mai fericita fata din lume", al casei Hi Film, este realizat in coproductie […]

Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" a fost inchis pentru efectuarea unor lucrari de consolidare si restaurare a cladirii, dar si pentru modernizarea expozitiei permanente, urmind a fi redeschis in ianuarie 2010.

Potrivit […]

Volumul "Submarinul iertat", ce contine un poem de mari dimensiuni, scris prin corespondenta online de poeta clujeana Ruxandra Cesereanu si de poetul american de origine romana Andrei Codrescu, va fi lansat, in aprilie, in SUA, printr-un turneu, informeaza ICR New York.

Ministrul Culturii, Theodor Paleologu, considera ca actorii pensionari vor putea fi platiti in continuare prin contracte de drepturi de autor si contracte de management cultural, se arata intr-un comunicat emis de minister.

"In intelegerea mea si a juristilor din Ministerul Culturii, ordonanta de urgenta privind interzicerea […]

Filmul "Restul e tacere", regizat de Nae Caranfil, concureaza la categoria "Cel mai bun film strain" in cadrul Festivalului International de Film de la Palm Springs (SUA), unde va fi prezentat pe 16 si 17 ianuarie, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Fostul ministru al Culturii, Adrian Iorgulescu, a precizat agentiei de presa Newsin ca ii va chema in instanta, pentru calomnie, pe cantautorul Florin Chilian si pe Marius Marian Solea, consilier in minister, daca acestia vor continua sa lanseze acuzatii privind activitatea sa in timpul mandatului.