Guvernul a aprobat pe 4 decembrie o hotarire pentru modificarea si completarea HG nr.78/2005 privind organizarea si functionarea Ministerului Culturii si Cultelor. Potrivit actului normativ, mai multe publicatii culturale din subordinea Ministerului Culturii si Cultelor (MCC) se desfiinteaza sau trec sub alta autoritate.

Astfel, […]

Regizorul si scenaristul de origine romana Radu Mihaileanu se numara printre personalitatile invitate de Comsia Europeana sa devina Ambasadori ai Anului Creativitatii si Inovarii 2009.

Campania de comunicare privind Anul European al Creativitatii si Inovarii 2009 a fost lansata pe 5 decembrie sub deviza "Imagineaza. Creeaza. […]

Pelicula "4 luni, 3 saptamini si 2 zile", regizata de Cristian Mungiu, ocupa locul sase in topul celor mai bune 100 de filme lansate in 2008 in Marea Britanie, realizat de cotidianul The Times, inaintea unor titluri precum "Burn After Reading" (regia - fratii Cohen) sau "Changeling" (Clint Eastwood).

Pe primul loc al topului […]

Patriarhul Moscovei si al tuturor rusilor, Aleksei al II-lea, a murit vineri, la virsta de 79 de ani, a anuntat biroul de presa al Patriarhiei. "A decedat", a spus un membru al biroului de presa, fara sa faca precizari.

"Sfintul Patriarh a murit la locuinta sa din Peredelkino, din apropiere de Moscova, vineri dimineata", a […]

Celebra cintareata de jazz Anca Parghel a murit vineri dimineata la Spitalul Judetean din Timisoara la citeva ore dupa ce a fost adusa de la Belgrad unde fusese internata intr-o clinica de medicina alternativa.

"Ieri dupa-amiaza (joi - n.r.) a venit de la Belgrad in stare foarte grava la Spitalul Judetean din Timisoara si […]

Presedintele Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din România, Constantin Ticu Dumitrescu, a încetat din viata, anunta surse medicale. Stirea se va actualiza.

Ticu Dumitrescu suferea de cancer. In ultima luna, el a fost internat la Spitalul de Urgenta Floreasca, dar joi a cerut sa fie externat.

Trupul neinsufletit […]

"Concretii", in regia lui Alexandru Mihaescu, un nou spectacol al Teatrului Luni de la Green Hours, va avea premiera pe 10 decembrie.

Spectacolul este regizat de Alexandru Mihaescu, dupa un text de Vladimir Sorokin, unul dintre cei mai apreciati […]

Sapte lungmetraje japoneze pot fi urmarite in cadrul unei noi editii a Festivalului Filmului Japonez, organizat de Ambasada Japoniei la Bucuresti, Fundatia Japonia, in colaborare cu Arhiva Nationala de Filme si Cinemateca Romana.

Proiectiile vor avea loc in perioada 2-11 decembrie, la Cinemateca Romana din Bucuresti, sala […]

Uniunea Scriitorilor din Romania (USR) lanseaza marti, 9 decembrie, la sediul ei, in Sala Oglinzilor, de la ora 17.00, albumul si DVD-ul cu filmul documentar "Scriitori pe Calea Regala", realizate in urma campaniei omonime pro-lectura, desfasurata in luna mai. Lansarea va avea loc in prezenta Altetei Sale Regale Principesa Margarea […]
Gili Mocanu, unul dintre cei mai importanti artisti contemporani, este invitatul Institutului Cultural Roman (ICR) la urmatoarea intilnire din programul "Arte martiale", ce va avea loc pe 16 decembrie, de la ora 18.00.

"Gili Mocanu gindeste, compune, picteaza si vinde. E un brand. E liber si are totodata succes, fara a face […]