Tirgul International de Carte de la Frankfurt a reprezentat un succes pentru scriitorii romani contemporani publicati de editura Polirom, care a finalizat cinci contracte de traducere a unor autori romani cu trei edituri straine.

La Tirgul International […]

Pelicula "Boogie", in regia lui Radu Munteanu, a primit duminica, 19 octombrie, Premiul Zicherman Family Foundation pentru scenariu la Festivalul International de Film de la Hamptons (HIFF), unde a avut si premiera americana, informeaza ICR New York.

Scenariul filmului "Boogie" este semnat de Alexandru Baciu, Radu Muntean […]

Primul festival al unei strazi in municipiul Timisoara a avut loc simbata, 18 octombrie, la initiativa Atelierului Ariergarda, care si-a propus ca prin povestile caselor vechi din centrul istoric al orasului sa construiasca un brand turistic care sa atraga vizitatori in municipiu.

Mai multe cladiri istorice de pe strada Emanoil […]

Filmul lui Matteo Garrone, "Gomorra", si Roberto Saviano, autorul cartii cu acelasi titlu, care a stat la baza ecranizarii peliculei, au primit vineri premiul anului 2008 al Tirgului de Carte de la Frankfurt.

"Pentru prima oara in istoria acestui premiu, ne-am hotarit sa premiem nu doar realizatorul filmului, Matteo Garrone, […]

Libraria Carturesti, alaturi de KLUDIstudio, cistigatorul premiului pentru amenajare de interior acordat in cadrul Bienalei de Arhitectura 2008, organizeaza in perioada 24-25 octombrie cea de-a cincea editie a tirgului de carte de arhitectura, arta si design "757 books & magazines".

La aceasta editie speciala dedicata Bienalei […]

Romania va fi invitata de onoare la editia din 2011 a Tirgului International de Carte "Liber", cel mai amplu eveniment al pietei editoriale din Spania.

Standul cu tema "Istorie si istorii" ("Historia e historias"), organizat de Institutul Cultural Roman in acest an la cea de-a XXVI-a editie a Tirgului International de Carte […]

Scriitorul si filosoful Fernando Savater a fost recompensat miercuri, 15 octombrie, cu premiul Planeta 2008, pentru romanul "La Hermandad de la buena suerte", anunta AFP.

"Sint obosit de mine insumi, de politica si de nationalism", a spus Savater, dupa ceremonia de decernare a premiului. Autorul isi descrie cartea ca fiind […]

Prima editie a Festivalului International de Literatura de la Bucuresti va avea loc intre 29 si 31 octombrie si va reuni autori din Romania, Irlanda, Polonia, Ungaria si Germania, care isi propun rescrierea hartii Europei prin prisma mobilitatii scriitorului.

Evenimentul, care va avea loc la Muzeul Taranului Roman, este rezultatul […]