Simbata, 13 septembrie, la Pavilionul Romaniei din cadrul Bienalei de la Venetia va avea loc vernisajul proiectului BOLT cu care tara noastra participa, in perioada 14 septembrie - 23 noiembrie, la cea de-a XI-a Expozitie Internationala de Arhitectura.

Curatorul Bienalei de Arhitectura de la Venetia din acest an, Aaron Betsky, […]

Institutul Cultural Roman organizeaza in perioada 15-21 septembrie un festival de film romanesc la Toulouse. In cadrul primei editii vor fi proiectate pelicule semnate de Nae Caranfil, Cristi Puiu, Radu Muntean sau Corneliu Porumboiu.

Festivalul […]

"Calatoria lui Gruber" si "Cocosul decapitat" se numara printre cele sase filme de Radu Gabrea care vor rula in cadrul primei editii a Festivalulului Klezfiesta, dedicat muzicii klezmer, care are loc la Buenos Aires, intre 15 si 21 septembrie.

Celelalte pelicule proiectate la festival sint "Rumenye! Rumenye!", "Struma", […]

Animatorii Bill Plympton si Juan Pablo Zaramella se numara printre invitatii speciali de la editia din acest an a Festivalului International de Animatie Anim'est, care se va desfasura la Bucuresti intre 3 si 12 octombrie.

De doua ori nominalizat la Oscar, animatorul independent Bill Plympton, invitat special in cadrul Anim'est, […]

ARTMANIA continua seria concertelor acustice la Becker Brau Live Music Club, pe 5 noiembrie, printr-o o seara speciala alaturi de Duncan Patterson (ex- Anathema, Antimatter) si Mick Moss (Antimatter).

Duncan Patterson si Mick Moss s-au reunit pentru a sustine o serie de concerte in cadrul carora vor cinta variante acustice […]

PROMS - Jazz & Classic, evenimentul conceput de jmEvents.ro, continua turneul european de succes, in luna septembrie, cu alte trei tari - Ungaria, Austria, Italia si opt orase din Romania: Oradea, Cluj-Napoca, Arad, Deva, Timisoara, Alba Iulia, Sibiu, Pitesti.

Prima parte a turneului, inceputa in mai cu un concert la Bucuresti, […]

"The Need for Uncertainty"/"Nevoia de incertitudine", expozitia artistului Mircea Cantor, va putea fi vizitata in perioada 13 septembrie - 9 noiembrie la centrul de arta contemporana Arnolfini din Bristol.

Expozitia este a doua din seria "New Commissions", initiata in aprilie la Modern Art Oxford.