In acest an, Romania va participa pentru prima data ca expozant la Tirgul de Carte Bok & Bibliotek, organizat in orasul suedez Göteborg in perioada 25-28 septembrie. Bok & Bibliotek este cel mai mare tirg de carte din Scandinavia, cu o cifra anuala de peste 100.000 de vizitatori. Participarea romaneasca, ce se va desfasura sub titulatura […]
Opera Nationala Bucuresti sarbatoreste 50 de ani de la premiera in Romania a operei "Oedipe" de George Enescu, prin doua reprezentatii ale spectacolului, pe 18 si 20 septembrie, si printr-un simpozion, despre acesta creatie a compozitorului roman, care va avea loc pe 19 septembrie.

Montarea operei, care va fi prezentata publicului […]

Institutul Cultural Roman din Varsovia a lansat un sistem de imprumut la distanta, destinat in principal cetatenilor romani aflati in diferite forme de detentie pe teritoriul Poloniei.

Numit „Biblioteca volanta”, acest nou program al Institutului se adreseaza, insa, si persoanelor in virsta din comunitatea romana din […]

Filmul "Entre les murs" de Laurent Cantet, care a obtinut anul acesta Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes, va intra in cinematografele romanesti, ca si "Che" al lui Soderberg, la inceputul anului 2009, anunta distribuitorul roman Independenta Film.

Filmul "Entre les murs" al regizorului francez Laurent Cantet spune […]

Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) impreuna cu Federatia Artistilor Interpreti din Romania – FAIR si Uniunea Sindicatelor din Institutiile de Spectacole – USIS au decis marti sa prelungeasca cu inca 30 de zile perioda de negocieri privind aplicarea Legii 353/2007, se arata pe site-ul MCC.

In urma discutiilor dintre […]

HOP la Teatru!

A XI-a editie a Galei Tinarului Actor "HOP" a inceput astazi, 3 septembrie, la Centrul Cultural al Municipiului Mangalia.

Gala Tinarului Actor "HOP" este organizata de UNITER, Ministerul Culturii si Cultelor, Anul European al Dialogului Intercultural, Primaria Municipiului Mangalia, Directia Judeteana pentru Cultura, Culte […]

In perioada 3-7 septembrie 2008, orasul Mantova gazduieste unul dintre cele mai importante festivaluri de literatura din Italia, ajuns la cea de-a XII-a editie. Romania este reprezentata la acest eveniment de Mircea Cartarescu, a carui opera "Orbitor" ("Abbaccinante") a fost recent publicata in traducere italiana de editura Voland.

Cartarescu […]

Artisti din Cehia, Germania, Romania, Austria, Ungaria, Olanda, Portugalia si Polonia vor urca pe scena Muzeul Satului Banatean din Timisoara, din 12 pina in 14 septembrie, la cea de-a treia editie a Festivalului Plai.

"Vrem sa va aratam tarile Plai din acest an. O sa campam virtual in fiecare dintre tarile care vor fi reprezentate […]

Teatrul "Nottara" din Bucuresti va sustine la Koln doua reprezentatii ale comediei "Blues" de Arthur Miller.

Spectacolele vor avea loc pe 13 si 14 septembrie in Burgerhaus Koln – Kalk. Din distributia piesei regizate de Petre Bokor, fac parte Alexandru Repan, Ion Haiduc, Cerasela Iosifescu, Alexandru Jitea, […]

Ministerul Culturii si Cultelor informeaza, printr-un comunicat de presa, ca a luat la cunostinta decizia Consiliului Local Tirgoviste prin care Teatrul "Tony Bulandra" este transformat intr-o sectie a Directiei de Cultura, exprimindu-si dezacordul si solicitind renuntarea la "proiectul aberant".

"Conducerea Ministerului Culturii […]