O comisie formata din sapte membri va stabili filmul ce va reprezenta propunerea Romaniei pentru nominalizare la Oscarul pentru cel mai bun film strain.

Filmul care va reprezenta Romania in cursa pentru cel mai bun film intr-o limba straina va fi stabilit de aceeasi comisie care a desemnat participarile Romaniei in cursa pentru […]

Prosoape negre, alergii la faina si pahare cu suc de mure. Nimic nu trebuie omis de organizatorii concertelor din aceasta vara, care se straduiesc sa indeplineasca toate fanteziile celebrilor Queensryche sau Alanis Morisette.

Queensryche vor sosi la Bucuresti in citeva zile, iar organizatorii se straduiesc sa le satisfaca […]

Libraria "Carturesti" va gazdui vineri, 27 iunie, la orele 18.00, cea de-a patra editie a decernarii premiilor "Vladimir Colin", pentru literatura Science Fiction romaneasca.

Juriul este alcatuit din Ion Hobana (presedinte), Catalin Badea Gheracostea, George Ceausu, Mircea Oprita si Liviu Radu, iar volumele evaluate de catre […]

Fanfara din Lapusnicul Mare va concerta in centrul Varsoviei vineri, pe 27 iunie. Evenimentul face parte dintr-o manifestare mai ampla, "Anul Romaniei" la Muzeul National de Etnografie al Poloniei, inaugurat in luna aprilie printr-un concert al Fanfarei din Vorona.

Ansamblul din Lapusnicul Mare (Caras-Severin) a fost descoperit […]

Americanul Leonid Hurwicz, care a fost distins cu premiul Nobel in 2007 pentru economie, s-a stins din viata la 91 de ani, a anuntat, miercuri, universitatea din Minnesota, potrivit AFP.

Hurwicz primise in 2007 alaturi de doi alti concetateni – Eric Maskin si Roger Myerson – premiul Nobel pentru economie, decernat de academia […]

Scriitorul britanic Salman Rushdie, care in 1989 fusese condamnat la moarte de imamul iranian Komeini, a fost decorat miercuri, 25 iunie, cu titlul de cavaler de catre regina Elisabeta a II-a, relateaza AFP.

Anuntul acestei recompense, acordata in iunie 2007 lui Rushdie, […]

Premiul pentru Litere pentru anul 2008, decernat de fundatia "Printul Asturiei", patronata de printul Felipe, mostenitorul tronului Spaniei, i-a fost acordat miercuri, 25 iunie, la Oviedo, scriitoarei canadiene Margaret Atwood.

Juriul a rasplatit-o pe scriitoare pentru "splendida sa opera, ce exploreaza cu acuitate si ironie […]

Spectacolul "Electra", in regia lui Mihai Maniutiu, o productie a Teatrului "Radu Stanca" din Sibiu, va fi prezent pe 26, 27 si 28 august la editia de anul acesta a Festivalului de teatru clasic de la Mérida, care se va desfasura in perioada 21 iunie - 30 august.

Piesa a avut premiera cu trei ani in urma, fiind jucata de […]

Printre productiile care vor rula anul acesta la Festivalul International al Producatorilor de Film Independenti (IPIFF) de la Constanta se numara "No country for old men" si "Restul e tacere".

Organizata de Uniunea Producatorilor de Film si Audiovizual […]

Scriitorul Horia Roman Patapievici a fost distins, miercuri, 25 iunie, de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta cu Ordinul Artelor si Literelor in Grad de Ofiter pentru capacitatea sa de a actiona in mai multe domenii si meserii. Decoratia i-a fost acordata de ambasadorul Frantei la Bucuresti, Henri Paul.

Ambasadorul […]