Pentru ca vara aceasta festivalurile se tin lant, “Suplimentul de cultura” va ofera o selectie a evenimentelor ce nu trebuiesc ratate daca aveti chef de muzici bune. Asadar, intr-o ordine intimplatoare:

Metal Maniac Festival III la Baia Mare

Cel mai valoros ziar din lume participa la competitia din cadrul Expozitiei Filatelice Mondiale EFIRO 2008, alaturi de celebrul "Cap de Bour" si de alte mii de timbre din colectii valoroase. Estimat la peste 800.000 de euro, ziarul se intoarce in tara dupa 150 de ani.

Expozitia Mondiala Filatelica 2008 prezinta peste 830 de […]

Festivalul de teatru de la Avignon va avea loc anul acesta in perioada 10 iulie – 2 august. In program sint incluse aproape 1.000 de spectacole, printre acestea numarindu-se productii ale teatrelor din Galati, Alba Iulia, Constanta sau Bucuresti.

Potrivit site-ului oficial al evenimentului, dramaturgul francez de origine […]

Radio Romania Cultural lanseaza, miercuri, site-ul www.nobel.radiocultura.ro, care va cuprinde, printre altele, interviuri realizate cu laureatii premiilor Nobel intre anii 1998-2007 si o serie de conferinte publice din timpul evenimentului "Saptamana Nobel", organizat in octombrie 2007.

Potrivit unui comunicat de presa al […]

Telespectatorii TVR Cultural vor putea urmari, miercuri, 25 iunie, in transmisiune directa de la Teatrul Tony Bulandra din Targoviste, piesa de teatru "Frida.Impresii", in regia lui Mc Ranin.

Regizorul si scenograful Mc Ranin a realizat un spectacol despre viata si opera celebrei pictorite mexicane Frida Kahlo, care a inspirat […]

Institutul Cultural Roman din Londra a lansat pe 20 iunie proiectul New Bucharest Market (Piata Bucurestii Noi) in cadrul festivalului londonez de arhitectura (LFA 2008), sectiunea Embassies Project. Printre artistii participanti se numara Vlad Nanca, Ciprian Muresan si regizorul Cristi Puiu.

Festivalul a fost deschis la Somerset […]

Scurtmetrajul "Fragmente" de Anamaria Chioveanu reprezinta Romania la Festivalul Cinema Jove de la Valencia, filmul sau urmind sa fie proiectat pe 24 si 28 iunie.

Filmul a primit premiul special TIFF la festivalul CineMAiubit din 2007 si a fost selectionat si la festivalul Open-eyes din Germania. Tinara regizoare a mai realizat […]

Irina Petrescu, Andrei Serban si David Esrig se numara printre artistii care vor participa sambata, 28 iunie, la manifestarile dedicate implinirii a 75 de ani de la nasterea actritei Silvia Popovici, in localitatea natala a acesteia, Fundata, judetul Brasov.

Seria de evenimente va debuta prin dezvelirea unui monument comemorativ […]

11 pentru Stufstock

Festivalul Stufstock, care va avea loc in acest an intre 14 si 16 august, va reuni 11 trupe din strainatate si 15 romanesti pe scenele din Vama Veche, de la Marina Park si Spice Club, si va fi punctul de pornire al proiectului "Constitutia zonelor protejate", arata un comunicat din partea organizatorilor.

Primele nume de pe […]