Presedintele Traian Basescu i-a inminat maestrului Radu Beligan Premiul de excelenta din partea Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), simbata seara, in cadrul galei de incheiere a evenimentului, desfasurata la Teatrul National din Cluj-Napoca.

"Este un patriarh al cinematografiei si al teatrului romanesc […]

Editia 2008 a Festivalului International de Teatru de la Sibiu reprezinta "cel mai rodnic an din punctul de vedere al parteneriatelor si colaborarilor", a declarat directorul Festivalului, Constantin Chiriac, in cadrul unei conferinte de presa ce a avut loc, simbata, 7 iunie, la Biblioteca "Astra".

El a amintit ca "Faust"-ul […]

Ministrul Culturii si Cultelor (MCC), Adrian Iorgulescu, stiut de toata lumea drept compozitor, dar mai putin cunoscut in ipostaza de poet, a citit poeme, simbata, la Hotelul Ambasador din Neptun, in prima seara dedicata lecturilor de poezie, din cadrul celei de-a saptea editii a Festivalului International "Zile si Nopti de Literatura". […]
Regizorul Corneliu Porumboiu a primit medalia de Cavaler al Artelor si Literelor, simbata, 7 iunie, in cadrul galei de decernare a premiilor Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), care a avut loc la Teatrul National din Cluj-Napoca.

"Vreau sa multumesc foarte mult domnului ambasador, Frantei, care sprijina […]

Fostul ministru de Externe Mihai-Razvan Ungureanu si-a lansat, simbata, 7 iunie, la Bookfest, volumul "Intotdeauna loial. Note diplomatice pentru o Romanie moderna (2005-2007)", aparut la Editura Polirom.

La eveniment au participat ministrul de Externe, Lazar Comaescu, fostii titulari ai Externelor Mircea Geoana si Sergiu […]

Scriitoarea Ileana Malancioiu a declarat, simbata, la lansarea volumelor "Mitologii subiective" si "Un om norocos" de Octavian Paler (Polirom), ca toate creatiile autorului reprezinta "opere de regasire, un soi de calatorie spre sine insusi", scriitorul fiind un "vesnic iubitor al adevarului".

Volumele "Mitologii […]

Radu Muntean, al carui film - "Boogie" - a avut premiera vineri seara, la Festivalul International de Film Transilvania, a declarat, simbata, 7 iunie, intr-o conferinta de presa, ca face filme in special pentru romani, insa acestia nu vin la cinematograf – pentru ca nu li se ofera conditii.

"Noi facem film in principal […]

Volumul "Kasa Poporului" a fost lansat astazi de Editura Polirom, in cadrul Tirgului de Carte Bookfest, la eveniment fiind prezenti autorul cartii, scriitorii Vasile Ernu si Vlad Bulat si Andrei Gheorghe.

Scriitorul Vlad Bulat a declarat, vineri, 6 iunie, la lansarea volumului "Kasa Poporului" de Mitos Micleusanu, ca […]

Noua volume - din care opt sint traduceri in premiera -, semnate de scriitori celebri, precum laureatii Premiului Nobel Doris Lessing, Elfriede Jelinek si Jose Saramago, si de controversatii autori Irvine Welh si Bret Easton Ellis, vor fi lansate de Polirom, simbata, in cadrul Tirgului Bookfest.

De asemenea, vor fi lansate […]

Cea de-a VII-a editie a Festivalului International de Literatura "Zile si Nopti de Literatura" se va desfasura, anul acesta, in perioada 7-11 iunie, la Neptun si Mangalia.

Simbata dupa-amiaza, invitatii se vor reuni la Neptun pentru prima intilnire consacrata lecturii de poezie, la care sint asteptati sa participe scriitorii […]