Artistul roman Vlad Nanca si artistul polonez Janek Simon verniseaza, miine, la galeria poloneza Raster, expozitia "Remix" (curator: Lukasz Gorczyca), informeaza Institutului Cultural Roman (ICR) din Varsovia.

“Remix” este un experiment prin care fiecare artist reface citeva dintre lucrarile celuilalt.  Si cum […]

Filmul "Piratii din Caribe: la capatul lumii" a inregistrat cel mai mare numar de spectatori, 98.961, in cinematografele romanesti, in 2007, fiind urmat de "4 luni, 3 saptamini si 2 zile" de Cristian Mungiu, care a fost vazut de 88.684 de persoane, potrivit Centrului National al Cinematografiei (CNC).

Cinematografele din […]

Doua biblioteci de limba engleza, Folger Shakespeare din Washington si Bodleian din Oxford, intentioneaza sa digitalizeze si sa faca disponibile online toate cele 75 de volume ale lui William Shakespeare editate inainte de anul 1641, anunta Reuters.

Aceast demers se alatura initiatievei Bibliotecii Britanice care a facut […]

Maia Morgenstern va face o prezentare despre Romania pentru sotii si sotiile oficialilor care vin la Bucuresti pentru summitul NATO, pe 3 aprilie, la Muzeul National de Arta al Romaniei, informeaza NewsIn.

Actrita va prezenta un text, in limba engleza, conceput de ea si de reprezentanti ai Ministerului Culturii, despre locuri […]

Regizorul roman Cristi Puiu va face parte din juriul care va acorda Leopardul pentru cel mai bun film de debut la a 61-a editie a Festivalului International de Film de la Locarno, Elvetia, ce va avea loc in perioada 6-16 august 2008, potrivit site-ului festivalului.

Din juriu mai fac parte, alaturi de Puiu, regizorul italian […]

Tineri poeti romani si suedezi, opt la numar, care si-au tradus reciproc versurile, vor publica un manuscris bilingv care va fi lansat, in septembrie, la Tirgul de Carte de la Goteborg, anunta Institutul Cultural Roman din Stockholm.

Cei opt au participat la un atelier de traducere, in perioada 14-24 martie 2008, la Centrul […]

Stelian Tanase a lansat, ieri seara, la subsolul Librariei Carturesti, primele doua volume din colectia sa "Istorii subterane": "Avangarda romaneasca in arhivele Sigurantei" si "Racovski. Dosar secret" - carti de fictiune amestecata cu non-fictiune, la care munceste de mai bine de 15 ani.

Un numar de 31 de filme semnate, printre altii, de Cristian Mungiu, Cristi Puiu, Radu Muntean, Corneliu Porumboiou, Radu Jude, Thomas Ciulei si Bogdan Mustata, vor participa la editia a cincea a Festivalului International de Film Independent IndieLisboa, informeaza site-ul festivalului.

5 dintre aceastea sint inscrise in […]

Primaria Cluj-Napoca a aprobat, ieri, cu o singura abtinere, alocarea sumei de 400.000 de lei de la bugetul local pe acest an pentru organizarea celei de-a saptea editii a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), informeaza NewsIn.

Primaria Cluj-Napoca si Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc a semnat, […]

Criticul literar Dan C. Mihailescu a fost invitatul editiei de vineri, 21 martie, a emisiunii "Suplimentul de cultura", difuzata de Radio Iasi pe toate frecventele (1053 Khz - unde medii, 96.3 si 90.8 Mhz - FM). Ascultati AICI emisiunea. De asemenea, puteti accesa direct sectiunea "RADIO SDC" din meniul din partea dreapta a site-ului […]