Ministrul francez al educatiei, Xavier Darcos, a anuntat, sambata, ca a hotarat sa-si suspende propria decizie de vineri, de a nu difuza filmul lui Cristian Mungiu, ce a castigat Palme d'Or si un premiu al educatiei, in scoli, potrivit la-croix.com.

Darcos a justificat, vineri, decizia de a nu permite multiplicarea filmului […]

Canicula, un efect al incalzirii globale, este de vina pentru numarul mic de spectatori, aproximativ 200 de oameni, prezenti sambata dupa amiaza la Live Earth-ul romanesc, potrivit organizatorilor, care preconizau totusi ca vor veni 4.000 de persoane pana la sfarsitul zilei.

Doar cateva sute de persoane sosisera, pana in jurul […]

Editia din aceasta saptamina (difuzata vineri, 22 iunie, la Radio Iasi) ii avea drept protagonisti pe autorii volumelor aparute in colectia Suplimentul de cultura a Editurii Polirom.

De curind, a aparut un nou volum in colectie - "Un […]

Ministerul Culturii a modificat, vineri, pe site-ul propriu, limita superioara de varsta a concursului pentru vioara Stradivarius, la 45 de ani, dupa ce, cu o zi inainte, ministrul Adrian Iorgulescu anuntase ca se pot inscrie in competitie doar violonisti intre 25 si 35 de ani.

Ministrul Iorgulescu a sustinut un briefing de […]

Emisiunea "Suplimentul de cultura" de la Radio Iasi nu se difuzeaza in aceasta saptamina, dar va reveni pe 6 iulie, ora de difuzare fiind aceeasi: 19.05. Pe perioada verii, varianta radiofonica a revistei noastre renunta la formatul magazinului de actualitate si devine tematica in cea mai mare parte a sa. Vom vorbi insa in continuare […]
Ion Barbu, Serban Foarta
Un mire fara capatii (rimoroman)
Format: 210x210 mm
96 p.
Pret: 29.50 lei

A doua editie a Salonului de Carte Bookfest 2007 si-a inchis, duminica, portile, organizatorii apreciind ca, din pacate, sentimentul general al expozantilor este ca vanzarile de carte au fost mai slabe decat cele de anul trecut. Aceasta, in pofida faptului ca organizatorii estimasera, la deschidere, ca in acest an vor trece pragul […]
Vanzarile la a doua editie a salonului cartii Bookfest, desfasurata intre 6 si 10 iunie in pavilionul central al Romexpo, au fost sub asteptari, din cauza numarului mai mic de vizitatori decat la editia precedenta sau decat la celalalt targ de carte important, Gaudeamus, spun mai multi editori. "Anul trecut la Bookfest, am fost placut […]
Jurnalistul si disidentul polonez Adam Michnik, prezent la festivalul "Zile si nopti de literatura" de la Mangalia si Neptun, a spus sambata ca este trist din cauza situatiei tarii sale, unde coalitia aflata la putere promoveaza o politica antiintelectualista, ce aminteste de comunism.

Redactor sef al "Gazeta Wyborcza", primul […]