Realizarea unui film romanesc conceput pentru public, cum este "Restul e tacere", ce a avut premiera mondiala vineri seara, inseamna sa deschizi "noi orizonturi" intr-o cinematografie in care "norma" sint filmele despre probleme sociale, a spus, sambata, regizorul Nae Caranfil.

Pelicula sa a rulat in premiera mondiala in programul […]

Scriitorul Ioan T. Morar a lansat joi noaptea, la intoarcerea dintr-o calatorie de doua luni in Noua Caledonie, "Cartea de la capatul lumii", in care vorbeste despre un teritoriu aflat la un pas de Paradis si o societate a colibei cu antena satelit, in care a intilnit si citiva romani.

"Cartea de la capatul lumii. Noua Caledonie: […]

Bookfest 2007

Salonul de carte Bookfest 2007 se desfasoara la Romexpo in perioada 6-10 iunie la pavilionul central al complexului.

Editura Polirom aduce la targ 850 de titluri, oferite cu 20% reducere, dintre care 20 noi, trei noi serii de autor – Pier Paolo Pasolini, Saul Bellow, John Fowles – in colectia "Biblioteca Polirom", un volum-experiment […]

Scriitorul irlandez Philip O Ceallaigh lanseaza, sambata, la targul de carte Bookfest, volumul sau de debut "Insemnari dintr-un bordel turcesc", ce prezinta Romania vazuta prin ochii unui strain ce locuieste in cartierul Titan, anunta Editura Polirom.

Cartea de debut a lui O Ceallaigh, aparuta in urma cu un an la prestigioasa […]

Ambele editii ale TIFF-ului – si cea de la Cluj, si cea de la Sibiu – vor prezenta, miercuri, mai multe evenimente speciale, precum o proiectie maraton cu filmul "Satantango", cu durata de aproape opt ore, si un concert al Fanfarei Ciocarlia featuring Esma Redzepova.

Pe 6 iunie, la Cluj este Ziua filmului maghiar. De-a […]

Spectacolul "Angajare de clovn" (Old Clown wanted) de Matei Visniec este jucat marti, 5 iunie, la Teatrul National din Bucuresti (Sala Atelier), de actori ai Teatrului Trapdoor din Chicago. Este ultima reprezentatie din programul unui turneu al trupei americane in Romania si va avea loc in prezenta autorului.

Spectacolul, […]

In fata succesului filmului cu buget mic "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" al lui Cristian Mungiu, care a castigat Palme d"Or la Cannes, cinematografia europeana ar trebui sa se intrebe care este situatia sa actuala si daca poate concura cu Hollywood, sau ce face Uniunea Europeana pentru industria sa cinematografica, comenteaza Parlamentul […]
Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii si Cultelor, vorbeste intr-un interviu acordat MEDIAFAX despre cinematografie, problemele pe care le-a avut Cristian Mungiu cu Centrul National al Cinematografiei, dar si despre concursul de proiecte din acest an, pentru care s-au strans circa opt milioane euro. Ministrul spune ca este dezamagit […]

Mungiu la TIFF

Regizorul premiat la Cannes cu Palme d"Or pentru lungmetraj, Cristian Mungiu, a spus sambata ca este nevoie de surse alternative de finantare pentru filmele romanesti, pentru ca productiile sa nu mai depinda de finantarea de la stat si sa se inmulteasca.

Alexandra Maria Lara, vedeta a doua evenimente […]

La Congresul Eurofia (federatia internationala a actorilor), organizat pentru prima data la Bucuresti, s-a adoptat un pasaport international pentru artisti care le asigura sprijinul autoritatilor indiferent in ce tara europeana se afla, potrivit lui Cristian Sofron, reprezentantul Romaniei.

Sofron a spus pentru NewsIn ca sambata, […]