Nae Caranfil povesteste mai jos cum a ajuns pasionat de cantat si compus muzica, cum a castigat in liceu un concurs pentru un film TV (care nu s-a mai facut), cum a intampinat cu­tre­murul din 1977 si, da, vorbeste si despre 6,9 pe scara Richter, care pune toate aceste lucruri la un loc. Asteptatul (ca orice film al lui […]
In vreme ce Trump s-a instalat in noul lui domiciliu, la Casa Alba, profesorii de stiinte umaniste din Statele Unite au protestat intr-un mod academic: citind si discutand public despre opera filosofului Michel Foucault.

Planul a fost pus la cale de doi antropologi de la universitatile Barnard si Columbia, care au anuntat […]

Un prim deces impor­tant al anului abia in­ceput este cel al scriitorului american William Peter Blatty, disparut pe 12 ianuarie, la varsta de 89 de ani.

Blatty va ramane in istorie pentru extraordinarul succes al romanului Exorcistul, aparut in 1971, si mai ales al filmului din 1973 bazat pe aceasta carte.

 

Blatty […]

Pionier al benzii desenate, fondator al legendarei reviste „Métal Hurlant“, artist teribil de respectat in Franta si nu numai, fran­cezul Phillipe Druiller im­pli­neste jumatate de secol de cariera, celebrata printr-o monografie de cateva sute de pagini si un fluviu de articole si interviuri in mass-media.

Nascut […]

– Actorul Tom Hardy, eroul din Mad Max si noul serial Taboo, a declarat ca ar fi incantat sa devina noul James Bond, in locul lui Daniel Craig, cu conditia ca filmul sa fie regizat de Christopher Nolan, realizatorul lui Interstellar si al trilogiei Batman.

– Artistul rus Piotr […]

Cartea Poneiul rosu, de John Steinbeck, a fost publicata de Editura Polirom in 2016.

Scumpe domnule Steinbeck, am ajuns, cititor, in aceasta adolescenta a mileniului al III-lea, la deplina maturitate. Am fost in­dragostit de Scott Fitzgerald si de Charles Bukowski si de Carson McCullers si de Truman Capote si […]